Лъч светлина за US Open и Ролан Гарос



24-05-2020 17:31 | Tennis24.bg

Коронавирус пандемията разроши голяма част от спортния календар за годината. Най-важното събитие – Олимпийските игри, бяха отложени за 2021 г., също както и най-престижната надпревара от Големия шлем – Уимбълдън.

Ръководителите на световния тенис наскоро обявиха, че замразяват календара до 31-ви юли, като надеждите са в началото на август, при разрешение от компетентните власти, турнирите на открито да бъдат позволени.

На този етап положителни са сигналите за провеждането на US Open и „Ролан Гарос“, който беше преместен от французите за края на септември и началото на октомври.

„Все още няма нищо официално, но вероятно „Ролан Гарос“ ще се проведе в края на септември и началото на октомври. Работим заедно с АТР, WTA и ITF и се надявам, че ще успеем да направим глобално съобщение, че турнирите ще се завърнат“, коментира Ги Форже пред френското радио „Европа 1“.

Очаква се в средата на юни от USTA официално да обявят дали US Open ще се състои този сезон.

"Има сериозни въпросителни. В Ню Йорк има повече заразени с коронавирус отколкото в цяла Франция. Те имат големи организационни проблеми. В средата на юни ще кажат какво решение взимат. Трябва да останем оптимисти и да сме в готовност“, каза още Форже.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини