Няма заразени в Хасково след срещата с Григор Димитров



30-06-2020 10:37 | Tennis24.bg

Няма заразени с COVID-19 в Хасково след срещата с Григор Димитров. Това обявиха от Областна администрация. До днес (30 юни) 22-ма човека бяха поставени под домашна карантина. От Районната здравна инспекция им направиха тестове, като всички резултати са отрицателни, съобщава btvnovinite.bg.

Българският тенисист се прибра за два дни в родния си град. Той пристигна на 15 юни след мини турнира, организиран от Новак Джокович в Белград, а на 17 юни вече беше в Задар, където се включи във втората надпревара от Адриа Тур. Часове преди финала Димитров обяви, че е заразен с коронавирус, което доведе до отмяна на следващите мачове и масово тестване на контактните му лица.

По време на посещението си в Хасково Григор проведе само една официална среща - с кмета на града Станислав Дечев, който в последствие също бе поставен под карантина.

У дома останаха още президентът на местния тенис клуб Йордан Йорданов, роднини на световния номер 19, журналисти и фенове. В Хасково българският тенисист проведе една открита тренировка заедно с наставника си Кристиан Гро, който също даде положителен резултат за COVID-19, а след това се снима с почитатели и говори пред медиите.

След като стана ясно, че Димитров е заразен с коронавирус, всички участници в Адриа тур също бяха тествани. Заразени са още Новак Джокович и съпругата му, последният съперник на българина Борна Чорич, Виктор Троицки, който игра в Белград, както и бременната му половинка. Позитивни са тестовете на физиотерапевтът на Димитров - Алгис Христов и двама от треньорите на Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини