60 процента публика на Ролан Гарос



02-07-2020 18:08 | Tennis24.bg

Откритото първенство на Франция ще се проведе с присъствието на зрители, но капацитетът на трибуните ще бъде зает на до 60 процента. Това обяви президентът на Френската федерация по тенис Бернар Жюдичели.

Той добави, че на основните кортове заедно ще могат да седят до четирима души, като между всяка група ще трябва да има поне една седалка отстояние. На по-малките кортове всяка втора седалка ще трябва да остане празна. Жюдичели посочи, че очаква на финала на "Ролан Гарос" да присъстват около 10 000 души при капацитет на корт "Филип Шатрие" от 15 000.

При придвижването си между отделните кортове в комплекса в Париж зрителите ще бъдат задължени да носят маски, а докато гледат мачове това ще бъде преопоръчително. Според Жюдичели всички тези мерки могат да бъдат преразгледани, но само ако правителството на Франция обяви допълнително смекчаване на мерките в борбата с коронавируса.

Ако обаче ситуацията се влоши, организаторите са готови чрез жребий да анулират част от закупените за турнира билети. Откритито първенство на Франция трябваше да се състои през май месец, но заради пандемията бе отложено за есента. То трябва да стартира на 27 септември, само две седмици след завършването на Откритото първенство на САЩ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини