Надал, Федерер и другите звезди при мъжете, които пропускат US Open



05-08-2020 19:20 | Tennis24.bg

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ ще се проведе без някои от най-големите звезди в мъжкия тенис. Носителите на общо 39 трофея от турнири от Големия шлем – Роджър Федерер и Рафаел Надал, ще пропуснат надпреварата по различни причини. Маестрото се подложи на две операции и още преди месеци каза, че няма да се върне на корта до края на годината.

В началото на седмицата Надал също обяви, че от съображения за сигурност няма да лети до САЩ и ще пропусне надпреварата, в която е действащ шампион от миналата година.

Още един бивш шампион в Ню Йорк няма да играе. Това е Стан Вавринка, който спечели трофея през 2016 г. след успех на финала в четири сета над Новак Джокович. Швейцарецът, към момента, не е изтъкнал причина за решението си. Подобно е положението и с французите Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга, които също решиха да не пътуват до САЩ.

US Open 2020 ще се състои и без скандалният австралиец Ник Кириос. През последните месеци Кириос се прояви като ревностен почитател на мерките за социална изолация и ще бъде истинско чудо ако изобщо се появи на корта до края на годината.

Ексцентричният италианец Фабио Фонини също няма да лети за САЩ. Причината – възстановяване от операция на глезена.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини