Държавният шампион Динко Динев: Липсата на турнири ме убива



10-08-2020 12:09 | Tennis24.bg

Динко Динев (ТК "Авеню", гр.Бургас) спечели титлата на Държавното лично първенство по тенис на открито за юноши и девойки до 18 г. "Амбинор". Надпреварата от календара на БФТенис се проведе на кортовете на ТК „Левски" в София.

Финалната среща при юношите беше изключително драматична и продължи близо 4 часа. В нея Динко Динев спаси мачбол във втората част и спечели с 6-7(5), 7-6(1), 6-4 срещу Янаки Милев (ТК "Локо 98", гр.Пловдив). Това беше седма поредна победа за Динев, който започна турнира от квалификациите.

Динко е Държавен шампион на открито до 12 г. през 2016 г., а през 2018 г. е Държавен шампион до 14 г. в зала. Динко Динев даде специално интервю за сайта на Българската федерация по тенис.

- Трудно ли стигна до спечелване на титлата от Държавното първенство за юноши до 18 г.?
- Не бих казал, че имах трудни мачове, с изключение на финалния, който продължи близо 4 часа. Но трябваше да изиграя много мачове, тъй като започнах първенството от квалификациите.

- При мачбол за Милев във финала изигра страхотна топка, която попадна на линията. Нямаше ли притеснение в този момент?
- Разбира се, че имах. Но знаех, че ако спечеля тази точка и този гейм-ще спечеля мача!

- Имаше ли момент в който можеше да се пречупиш във финала?
- Имаше. В третия сет водех 4:0 и получих силно и болезнено схващане (крампи). Не можех да се движа. След лекарската намеса изиграхме 5 гейма, от които аз взех само един и резултатът беше 5:4 за мен, но чувствах, че ако се стигне до 5:5 няма да успея.

- Къде поставяш този успех в кариерата си?
- Този трофей е един от най-ценните ми, тъй като имах тежка контузия и последвала операция на дясната ръка. Това ме извади за известно време от корта и не можах да взема участие в първенствата през зимата. Но пък ме амбицира да тренирам здраво и да докажа, че отново мога да бъда шампион. И то в по-горната възраст (18 год.).

- Отразили ли ти се спирането на сезона заради пандемията от коронавирус?
- Предполагам, че няма човек, на когото да не се е отразило, но на мен много. Аз искам да играя мачове, международни турнири. Липсата на такива ме убива. Много се надявам скоро всичко да се оправи!

- Какви са близките ти планове?
- За съжаление, в тази ситуация не можеш да имаш някакви планове. Постоянно нещо се променя. Важното е да тренирам и да подобрявам играта си.

- На кой би посветил тази титла?
- На всички, които са допринесли за този успех (треньорите ми, родителите ми, съотборниците ми и всички, които ме подкрепят и вярват в мен).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини