Фенът пита: виртуална среща на любителите на тениса с Вашек Поспишил



11-11-2020 16:12 | Tennis24.bg

Вашек Поспишил си осигури участие на четвртфиналите на 2020 Sofia Open, след като победи четвъртия поставен Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:4. Въпреки умората 30-годишният канадец с усмивка прие да участва в първата виртуална среща с фенове, която организаторите на турнира организираха в условията на строги противоепидемични мерки.

Ето какво го попитаха и какво отговори:

За най-важния момент в кариерата му до сега:
Бих казал, Роджърс Къп през 2013 г. Това е може би най-важният турнир в кариерата ми. Миналата година пък се подложих на операция и се върнах на корта. След операцията – турнирът в Шанхай.

За това дали е най-известният спортист от родния си Върнън:
Не знам, Това е малък град, само с 35 000 души население. Може би съм един от най-известните спортисти.

За кърлинга:
Не знаех, че е популярен във Върнън. Бил съм на кърлинг игрище само веднъж през живота си. Беше на националното първенство за 14-годишни. В сградата на тенис-кортовете имаше и игрище. Това е. Но обичам да гледам. Може би това е канадската ми жилка.

За любимия му сериал:
Всъщност не гледам много телевизия. Сега гледам…ааа…. Peaky Blinders. Готино е. Любимият ми сериал обаче е Breaking Bad. Но поп принцип не гледам много телевизия. Сега, по време на локдауна, бях много активен. Не се застоявах. Започнах свой бизнес, старт-ъп с двама партньори.

За времето, прекарано в София:
Не съм видял града. Може би след турнира. Но хората са приятелски настроени и това е най-важното. Това определя престоя.

За българската кухня:
Не съм опитвал традиционни български ястия. Даже не знам кои са традиционните български ястия. Може би трябва да попитам Джон Милман.

За любимия му спортист:
Труден въпрос. Може би Грецки. Той е легенда. И Стив Неш. Но аз съм предубеден. Говоря за канадци. Може би и Яромир Ягър, защото родът ми е чешки. Харесвах да го гледам, когато играеше за Пингуинс.

За турнира Sofia Open и организацията:
Великолепно е. Наистина ми харесва. Отнасят се страхотно с играчите, има храна по цял ден, това прави пребиваването на тенисистите много добро. Всичко е страхотно, организацията, хотела, мястото за забавление на играчите в хотела.

За познанията му за България:
Не знам много. Познавам Григор Димитров. Но трябва да наваксам по българска история. Познавам Григор много добре, от преди 14-15 години, когато бяхме деца. Играли сме заедно двойки.

За участието му през 2021 в София:
Трудно е да обещая. Но още преди началото на турнира казах на треньора си, че трябва да опитаме да вкараме този турнир за постоянно в програмата ми. Определено бих се радвал да се върна.

За музикалните му предпочитания:
Обичам алтернативен рок. Любимата ми банда обаче е The Beatles. От 11 до 15-годишна възраст слушах само тях. Знам наизуст почти всяка песен, която са написали. Сега харесвам Coldplay, The Lumeneers, The Shins, такива инди-рок банди..

За приятелите в Тур-а:
Канадците. Наистина съм приятел с Феликс. Бях приятел с Даниел Нестор преди да се откаже. Сърбите са много готини. Имам много приятели.

За алтернативата ако не съществуваше тенис:
Сигурно друг спорт. Футбол, може би. Бях много активно дете. Харесвах физическите занимания. А ако не бях спортист, сигурно щях да се занимавам с бизнес. Много ми харесва и се надявам да правя това след края на кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини