Мелбърн ще приема всички австралийски турнири



Мелбърн ще приема всички австралийски турнири
Тагове
16-11-2020 15:06 | Tennis24.bg

Австралийската тенис федерация (ТА) възнамерява да проведе всичките си подгряващи турнири за Големия шлем в южния щат Виктория, обявиха от организацията. Именно главният му град Мелбърн ще бъде домакин на Australian Open и догодина.

Президентът на ТА Крег Тайли обясни, че останалите региони в Австралия няма как да предложат нужната карантина на играчите и не могат да гарантират безопасно пътуване между градовете. Така австралийците няма да могат да ползват кортовете в Бризбън, Пърт, Аделаида и Хобарт.

"Ще работим пряко с управата на щата Виктория за изготвянето на план за карантина на играчите, както и за осигуряването на безопасността на цялото общество и тенисистите. Във Виктория рискът ще бъде по-малък, а до момента нямахме подобни гаранции", каза Тайли в интервю за вестник "Хералд′с Сън" в понеделник.

"Откритото първенство на Австралия ще бъде проведено със свободна среда за придвижване както на тенисистите, така и на феновете. В момента планираме да запълним 25 процента от капацитета на трибуните".

След пълни четири месеци при най-строги мерки срещу коронавируса, щатът Виктория се намира в серия от 17 поредни дни без нови положителни тестове. Ако епидемиологичната обстановка се запази, то ТА може да отвори изцяло трибуните за турнира в Мелбърн.

Въпреки че Тайли е отпимистично настроен за тениса в Австралия през януари, същото не може да се каже за премиера на щата Виктория - Даниел Андрюс.

"Все още не сме напълно сигурни дали искаме да приемем толкова много чуждестранни тенисисти. Трябва да бъдем методични в премахването на мерките срещу коронавируса. Да, турнирите могат да бъдат проведени, но определено няма да изглеждат по добре познатия начин", каза той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини