Българка получи доживотна забрана да играе тенис



20-11-2020 23:57 | Tennis24.bg

Разследването на Тенис звеното за почтеност (The Tennis Integrity Unit – TIU) срещу състезателката Александрина Найденова, което започна в края на миналата година, приключи с решение за доживотна забрана за Найденова да играе професионален тенис заради системно нарушаване на антикорупционната програма.

Още през юли правата ѝ бяха временно спрени до приключването на случая. Тежката санкция е наложена, след като е установено, че българката е извършила 13 нарушения в периода 2015 - 2019-а година. Сред тях са манипулиране на резултати от мачове и подмяна и унищожаване на доказателства. Найденова трябва да заплати глоба в размер на 150 000 долара.

От 2014 година Александрина Найденова не е картотекирана като състезателка в България. Преди това е играла за ТК "Албена Пловдив и ТК "Академик 83 Пловдив".


Ето и позицията на БФ Тенис:
Българската федерация по тенис винаги е поддържала политика за честна игра и е отстоявала позицията, че в спорта единственото съревнование трябва да се случва на терена. БФТ подкрепя мерките срещу всяко доказано нарушение на феърплея или опит за влияние върху честната игра. Корупцията в спорта и в тениса е недопустима. С програмите и политиките си БФТ се стреми да възпитава у младите тенисисти добродетелите на честната игра и чистия спорт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини