Джокович: Публиката много ни липсва



Джокович: Публиката много ни липсва
Свързани играчи
Тагове
21-11-2020 16:17 | Tennis24.bg

Световният номер 1 Новак Джокович заяви, че се надява на феновете да бъде позволено да присъстват на Откритото първенство на Австралия през януари, въпреки че зрителите все още нямат достъп до повечето състезания на фона на пандемията от Ковид-19.

Откакто мачовете в мъжкия тенис бяха подновени след паузата, по-голямата част от тях се играят пред празни трибуни, като само на няколко имаше малко фенове.

"Ако се случи в Австралия, чувам, че ще има поне 50% от капацитета на корта. Това е много, мисля, че дори 10% биха били огромна подкрепа за нас на този етап", каза Джокович, след като се класира за полуфиналите на Финалния турнир на ATP в Лондон.

"Просто да чуем аплодисментите, да чуем феновете, да усетим тяхната енергия и емоция и някакъв вид вълнение, че сме там и ви приветстваме на корта, това е нещо, което мисля, че липсва на всички", каза Джокович.

"Род Лейвър Арина" е най-големият корт в Мелбърн Парк с максимален капацитет от 15 000места , следвани от "Мелбърн Арина" с 9 646 и "Маргарет Корт Арина" със 7500 места.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини