Мастърсът в Мадрид ще се провежда в две седмици



Мастърсът в Мадрид ще се провежда в две седмици
Свързани турнири
Тагове
26-11-2020 12:42 | Tennis24.bg

Турнирът от сериите Мастърс 1000 в Мадрид ще се провежда в рамките на две седмици от 2021 година.

Надпреварата за първи път се проведе като турнир от категория ATP Masters 1000 през 2002 и след това премина от твърда настилка на клей през 2009, като се комбинира и със съревнование при жените от категория WTA Premier. Предстои нова значителна промяна, като изданието догодина ще се проведе от 27 април до 9 май.

„Щастливи сме от постигането на целта за двуседмичен турнир. Търсехме подобно удължаване и е заслужено и необходимо. То ще ни позволи да се наслаждаваме на най-добрия тенис в света на „Каха Магика“ за още няколко дни. Сигурен съм, че както двата ни спонсора, така и всички фенове ще приветстват новината с отворени обятия, наред с град Мадрид, който ще има повече посетители за по-дълъг период от време“, сподели турнирният директор Фелисиано Лопес.

„Мастърсът в Мадрид е с особено висок статут в тенис обществото. Този двуседмичен формат ще позволи на организаторите да покажат това първокласно събитие в красивия град Мадрид като едно от най-важните в календара на WTA и рамките на тениса“, заяви президентът на Женската тенис асоциация Стив Саймън. Турнирът не се проведе през 2020 поради пандемията от коронавирус, но Новак Джокович и Кики Бертенс са действащи шампиони от 2019-а. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини