Тенис подкаст стартира в национален ефир



13-01-2021 08:45 | Tennis24.bg

Първият български подкаст за тенис "Начален удар" стартира от днес Българското национално радио. Негов автор е спортният журналист Любомир Тодоров.

Гост на дебютния епизод е втората ни ракета Димитър Кузманов, който миналата седмица записа най-доброто си представяне на ниво АТР Tour, след като спечели три победи и стигна до осминафиналите.

Във всеки брой на „Начален удар“ ще бъдат коментирани актуалните събития от тениса.  Гости ще са водещи тенисисти, треньори, журналисти, организатори на турнири, представители на водещи тенис клубове.

Подкастът ще припомня и важни моменти от историята на тениса, специални годишнини, свързани с български успехи и знаменити постижения.

Предвижда се да има и седмични класации. Подкастът „Начален удар“ можете да слушате на сайта на БНР и в платформите Soundcloud, Spotify и Google Podcasts.

За Любомир Тодоров:
Започва да пише за тенис през 1994 година във в. „Стандарт“. Бил е зам.-главен редактор на вестниците „Меридиан мач“ и „Новинар“. Главен редактор на списание „Тенис клуб“ и създател през 2007 г. на първия български сайт за тенис и бадминтон Racketi.com. Бил е главен редактор на Topsport.bg и е работил в сайта Tennis24.bg, както и в радиата „Спорт“ и „Инфорадио“.

Отразявал е  три пъти „Ролан Гарос“, два пъти финалите на АТР в Лондон, както и тенис турнирите в Ротердам, Мадрид и Антверпен.

Бил е пресаташе на тенис турнирите „Загорка къп“ и „Алианц къп“, както и Шампионската лига по бадминтон в София. Тодоров заема позицията на Медиен директор на Турнира на шампионките по тенис (2012-2014 г.) , както и АТР 250 тенис турнира в София (2015-2018 г.). Работил е като пресаташе на БФ Бадминтон и е бил директор „Комуникации“ на БФ Тенис.

Автор е на четири книги: „Празникът Евро 2000“, „Албена и Максим – любов е алхимията на успеха“, „София – световна столица на тениса“ и „Григор Димитров – гордостта на България“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини