Новак Джокович също пропуска турнира в Маями



Новак Джокович също пропуска турнира в Маями
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-03-2021 08:43 | Tennis24.bg

Световният №1 Новак Джокович обяви, че ще пропусне турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями, който започва в средата на следващата седмица. Това е поредният тежък удар, който организаторите на надпреварата трябва да поемат, след като през последните дни стана ясно, че във Флорида няма да участват другите суперзвезди на световния тенис Роджър Федерер и Рафаел Надал.

„Скъпи фенове, съжалявам да съобщя, че тази година няма да се състезавам в Маями. Реших да използвам ценнoто време, за да остана у дома и да съм със семейството си. Предвид всички ограничения, трябва да намеря баланс между турнирите и времето, което прекарвам вкъщи“, написа сърбинът в социалните мрежи.

„Това е много трудна година за всички, а най-вече за играчите и техните семейства“, коментира директорът на турнира Джеймс Блейк.

Първоначално Джокович имаше намерение да участва в Маями, но е променил решението си. Само преди месец Ноле триумфира на Australian Open и спечели 18-ата си титла от Големия шлем. Освен това, сърбинът подобри рекорда на Федерер за най-много седмици като №1 в ранглистата.

Турнирът в Маями започва в сряда, а по трибуните ще бъдат допуснати не повече от 750 зрители.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини