Кои са най-популярните турнири в света на тениса?



17-07-2021 21:58 | Tennis24.bg

В разгара на тенис сезона сме! Целият свят е притаил дъх и най-накрая – след толкова отлагания и спирания на спортните събития – може да се наслади на някои от топ култовите турнири в тази спортна дисциплина. Разбира се, хубавото при тениса е, че на практика неговите основни големи събития са разпределени що-годе равномерно, за да може през всеки сезон да има какво да гледаме. Това ни позволява не само да се радваме на любимата ни спортна дисциплина, но и разумно да организираме тенис в залозите си. Добра тактика е да използвате BWIN bonus, когато има откриване на голям тенис турнир, защото в началото коефициентите са значително високи, а с промоцията можете да увеличите крайната си печалба. Кои обаче са тези големи турнири? Кои са турнирите в света на тениса, определени като най-популярни, най-гледаеми и най-привлекателни за залагащите? 

Уимбълдън. Този турнир се смята както за най-стария, така и за най-престижния и на глобално ниво, и в Големия Шлем. Турнирът Уимбълдън задължително се провежда на специално гледана за целта тревна повърхност, като дължината й не трябва да пада или да е над 8 милиметра. Обикновено, турнирът трае две седмици и най-често започва през  юли месец. Интересен е фактът, че на този турнир не е позволена реклама по кортовете, а освен това за него има изключително строг дрескод, който трябва да спазите, за да ви допуснат до корта. Друго любопитно нещо за Уимбълдън турнира е, че по време на тези две седмици гостите и състезателите задължително консумират ягоди!

Открито първенство на САЩ. Този турнир също е част от четирите турнира на Големия Шлем. Основан е през 1881 година и включва двубои между мъже, жени и двойки (както смесени, така и отделни двойки мъже и двойки мъже). От 1987 година Откритото първенство на САЩ задължително се провежда на твърда синтетична настилка. Характерно за този турнир е, че носи най-голямата максимална парична награда за победителя. 

Открито първенство на Австралия. И това първенство е част от четирите турнира на Големия Шлем. Откритото първенство на Австралия е ежегодно събитие, което обикновено се провежда през зимата, в началото на всяка година, тоест през месец януари са първите му събития. Турнирът датира от 1905-та година и винаги се организира в Мелбър Парк, Австралия. 

Открито първенство на Франция. С него затваряме цикъла от четирите турнира на Големия Шлем. Откритото първенство на Франция се провежда непосредствено преди началото на турнира Уимбълдън, тоест в рамките на две седмици в периода май-юни месец. Първото събитие от Откритото първенство на Франция е от далечната 1891-ва година, като през първите години от своето развитие то е било форма на Национален турнир по тенис за страната. Едва през 1925-та година започват да се допускат и чуждестранни състезатели. 

WTA Финалиили Шампионат на WTA Тур e изцяло женски турнир по тенис. До него се допускат единствено и само осемте най-добре представили се тенисистки за последния сезон. Става въпрос за състезателки с най-високи постижения в рамките на последните няколко месеца, а не толкова на генералното им класиране в световната ранглиста. 

ATP Финали, от друга страна, е изцяло мъжки турнир, но освен сингъл, участие вземат и двойки с най-добрите резултати за последния сезон.  Този турнир най-често се провежда през месец ноември. АТР финали е събитие, което често срещаме и под името Световен тур на Асоциациите на професионалните тенисисти.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини