Кога става ясна съдбата на кортовете в Борисовата градина? Отговорът в Tennis24.bg



20-07-2021 17:13 | Станко Димов

Предаването на доклада на комисията, която разглежда офертите ще бъде в срок от 10 работни дни. След това има процедура по уведомяване на печелившия и сключване на договор. Това каза за Tennis24.bg Илияна Шипковенска, изпълнителен директор на "Академика 2011", по повод проведения конкурс за наем на кортовете в Борисовата градина, които последните 10 години бяха стопанисвани от БФ Тенис под името Български национален тенис център.

Припомняме, че в началото на месец юли от държавното дружество "Академика 2011" (с принципал Министерството на младежта и спорта) обявиха конкурс за отдаване под наем на тенис комплекса в Борисовата градина, а през последните дни стана ясно, че в надпреварата, заедно с ТК "Хасково", ще се включи и най-добрият ни тенисист Григор Димитров. 

Всъщност, участие в конкурса можеха да заявят всички (бел.ред. крайният срок беше 19-ти юли), които имат опит в стопанисването, поддръжката и експлоатацията на тенис кортове и имат опит в областта на организирането и провеждането на тренировъчна или състезателна дейност по тенис на корт за период от поне 5 години преди датата на кандидатстването.

Максималният срок за наема на комплекса е 20 години. 

Tennis24.bg попита и за броят на участниците в конкурса, но от "Академика 2011" отказаха да го назоват.  

В очакване на резултатите са и от ръководството на БНТЦ. "Няма драма. Подадохме си документите, комисия ще ги разгледа и очакваме да научим резултатите", коментира за Tennis24.bg Георги Дончев, управител на БНТЦ. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини