Циципас и Зверев са на четвъртфинал в Рим



12-05-2022 18:07 | Tennis24.bg

Стефанос Циципас преодоля слабия си старт в началото на мача и докрая доминираше над Карен Хачанов, за да се класира на четвъртфинал на Мастърс 1000 турнира Рим, който е с награден фонд 6 милиона евро.

Циципас отстрани руснака с 4:6, 6:0, 6:3 за час и 51 минути.

В другата ранна среща от днес номер 2 в схемата на турнира Александър Зверев отстрани Алекс де Минор с 6:3, 7:6 (5).

"Изобщо не ми беше лесно в последните два мача. Но макар и с дълга борба със себе си, намерих моята форма. И това беше важното в този турнир, в седмиците преди Ролан Гарос, обясни Циципас, който увеличи персоналния си баланс над днешния си руски съперник на 5-0 победи. С днешната победа той изпреварва Рафаел Надал на 4-ото място в световната ранглиста, а следващият му съперник ще бъде Яник Синер (Италия) или Филип Крайнович.

Зверев постигна победа номер 100 в среща от турнирите от Мастърс 1000, след като отстрани Де Минор. Той вкара 76 процентаGот първия сераис, а също така и успя да се справи и след два разменени пробива. Втората част стигна до тайбрек, където Зверев поведе с 3:1, след което се стигна до 5:5. Но след това опитният германец беше прецизен до крайност и не остави шанс на Де Минор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини