Голям сблъсък на полуфиналите в Рим



13-05-2022 19:05 | Tennis24.bg

Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на турнира от Мастърс 1000 сериите в Рим, след като се наложи със 7:6 (5), 6:2 над местната надежда Яник Синер.

Срещата продължи 2 часа и 24 минути, а след нейния крак четвъртият поставен Циципас се поздрави с победа №30 от началото на сезона. 

„Щастлив съм от начина, по който се развиха нещата за мен. Изкарах ползотворен ден в офиса“, каза Циципас след победата. „Най-важният момент в мача беше тайбрекът на първия сет. През втората част успях да наложа играта си“. 

Благодарение на успеха Циципас достига за втори път (след 2019 г.) до финалната четворка във Вечния град. Освен това той вече води с 4-1 победи в преките дуели със Синер. 

В спор за място на финала Циципас ще срещне Саша Зверев, който по-рано през деня се наложи със 7:5, 6:2 над Кристиан Гарин. Това ще бъде трети сблъсък между двамата този сезон на ниво полуфинал на Мастърс 1000 турнир на клей, след като вече се срещнаха в Монте Карло (Циципас победи) и Мадрид (Зверев победи). 

„Имаме сходен стил на игра. Той определено е един от най-трудните съперници в Тура в момента“, каза Циципас за предстоящия дуел с германеца. 

Виж коефициентите на sesame.bg.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини