Шампионката изгърмя още на старта на Ролан Гарос



23-05-2022 17:31 | Tennis24.bg

Диан Пари поднесе голямата изненада във втория ден на "Ролан Гарос". 19-годишната французойка се наложи с 1:6, 6:2, 6:3 над шампионката от миналата година Барбора Крейчикова от Чехия.

Пари, която е бивша водачка в ранглистата при девойките, изглеждаше обречена в началото на втория сет, когато изоставаше с 0:2 гейма, след като бе загубила и първия сет с 1:6. Младата французойка обаче влезе в серия от шест поредни гейма, с които изравни резултата.

Крейчикова, която през 2021 година взе титлите и на единично, и на двойки на "Ролан Гарос", започна по-добре третия сет, в който отново поведе с 2:0 гейма. Пари, която е номер 97 в ранглистата, обаче продължи да пласира чудесни удари от бекхенд с една ръка и бързо изравни при 2:2 гейма. 

Ключовият момент в срещата дойде при 4:3 гейма и 40:30 в полза на Пари. Тогава на свой сервис Крейчикова стигна до топка от воле при мрежата, но я изпрати много далеч в аут и Пари поведе с 5:3. Последният шанс пред чехкинята, която е втора в ранглистата, се откри в деветия гейм, в който тя поведе с 30:0, но четири поредни точки донесоха първата победа на Пари над тенисистка от топ 10 в нейната кариера.

Във втория кръг французойката ще играе с колумбийката Камила Осорио, която е 66-а в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини