Перфектен старт за Рафаел Надал



23-05-2022 20:09 | Tennis24.bg

Рафаел Надал започна с трисетова победа тазгодишното си участие на "Ролан Гарос". В среща от първия кръг испанецът надигра с 6:2, 6:2, 6:2 австралиеца Джордан Томпсън за 2 часа и 4 минути игра.

Преди двубоя имаше съмнения относно здравословното състояние на Надал, който през последните седмици лекуваше различни травми, но носителят на 21 титли от "Големия шлем" не показа никакви признаци на болка или умора. И в трите сета Надал доминираше във всички аспекти на играта, като така не остави никакви шансове на Томпсън.

"Още един мач на "Филип Шатрие" и винаги е много специално, когато играя на този любим корт. За мен бе трудно, защото не съм играл от дълго време. Но това е само един мач. На този корт съм изпитвал толкова много позитивни моменти, надявам се, че ще изпитам и други", заяви Надал след мача.

Във втория кръг той ще играе с французина Корентен Муте. Участващият с "уайлд кард" Муте победи с 2:6, 6:3, 7:6(2), 6:3 бившия шампион в Париж Стан Вавринка. Срещата бе спряна малко след началото си заради дъжда над Париж, което помогна на Муте да обърне играта и да се поздрави с победа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини