Осака и Бушар няма да играят на Уимбълдън



18-06-2022 18:27 | Tennis24.bg

Наоми Осака и Южени Бушар отказаха участие на започващия след девет дни турнир Уимбълдън.

Отказът и на двете е свързан с факта, че на шампионата в "Ол Инглънд Клъб" няма да се раздават ранкинг точки. Това е така заради санкциите, които Уимбълдън предприе срещу тенисистите от Русия и Беларус, отказвайки да ги допусне, както и заради последвали контрамерки от страна на АТП и WTA.

Наскоро 24-годишната Осака заяви, че без тези точки "Уимбълдън" се превръща в "демонстративен турнир" и няма да хаби сили в него, което беше потвърдено от организаторите в днешния ден. Японката има по две титли от Откритите първенства на САЩ и Австралия, но на "Уимбълдън" е достигала максимум до трети кръг. Освен това Осака посочи, че все още има болки в ахилеса, които не и позволяват да играе и тренира нормално.

Доста по-емоционална в обяснението си бе 28-годишната Бушар. Канадката доскоро лекуваше контузия в рамото и можеше да участва в надпреварата със защитен ранкинг.

"Заради операцията на рамото имам право на защитен ранкинг, но само в ограничен брой турнири. Колкото и да обичам Уимбълдън, ще трябва да го пропусна, което ме натъжава. Но да използвам защитен ранкинг на турнир, който не носи точки, няма никакъв смисъл. Трябва да избирам мъдро и да използвам това си прави на турнири, които ще ми помогнат да се върна там, където искам да бъда", посочи Бушар.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини