Гаел Монфис ще пропусне US Open



Гаел Монфис ще пропусне US Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-08-2022 17:16 | Tennis24.bg

Гаел Монфис съобщи в профила си в Туитър, че няма да участва на US Open.

35-годишният Монфис, който е номер 22 в световната ранглиста, посочи, че има контузия, която няма да му позволи на да играе на турнира в Ню Йорк от 29 август до 11 септември. Травмата той получи по време на двубоя си с британеца Джак Дрейпър на осминафиналите на турнира в Монреал през миналата седмица.

"След направените ми медицински изследвания, които проведоха след завръщането ми в Европа, със съжаление разбрах, че няма да мога да играя на Откритото първенство на САЩ тази година. Трябва да премина нов период на лечение преди отново да мога да участвам в турнири. Ще ви държа в течение относно предстоящите надпревари", написа французинът.

В началото на тази година Монфис игра на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, но пропусна близо три месеца от сезона, включително турнирите "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", заради травма.

Гаел Монфис е един от водещите играчи, които се очаква да бъдат част от турнира София Оупън, който ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец" от 25 септември до 2 октомври.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини