Кузманов напусна родния си клуб обиден



14-09-2022 09:14 | Tennis24.bg

Българският национален състезател по тенис Димитър Кузманов обяви, че вече няма да е част от своя роден клуб ТК Локомотив Пловдив. Той обяви новината във “Фейсбук” и посочи причините за своето решение.

„Приятели, трудно намирам думите, за да го съобщя, но обстоятелствата са такива – напускам родния ТК „Локомотив Пловдив ”. Заченат съм като локомотивец, израснах като локомотивец в семейство на потомствени локомотивци, душата ми е черно-бяла и днес страда.

Не съм вярвал, че ще дойде време да се разделя с ТК „Локомотив Пловдив”, на който моят дядо беше един от основателите, но и това се случи. Напускам клуба, след като се направи всичко възможно да се чувствам неканен гост в родния си дом – кортовете на комплекс „Локомотив” до стадион „Пловдив”. От онзи ден моята майка, Дора Рангелова и вуйчо ми, Стефан Рангелов не са част от клуба, след като отдадоха живота си за него. Двамата се съгласиха да напуснат клуба след като ТК „Локомотив Пловдив” има ново ръководство, което по безскрупулен и крайно неуважителен начин се отнасяха с тях, както и с мен в редките случаи, в които се прибирах в Пловдив през последните месеци.

Те са моето семейство и аз не мога да остана да се състезавам там, където Дора Рангелова – заслужил майстор на спорта, 14 години капитан на България за „Фед къп” и „Били Джийн Кинг къп”, 15 години изпълнителен директор на ТК „Локомотив Пловдив” и Стефан Рангелов, мой личен треньор от началото на състезателната ми кариера са недооценени  и отношението от страна на новите ръководители е недопустимо!

Поемам по нов път, но оставам завинаги част от черно-бялата общност. Аз, семейството ми и хората, които са с мен с мен и зад мен ще направим нов клуб, в който няма да има задкулисие и тънки инвеститорски сметки. В него важните неща ще бъдат професионализмът, отдадеността на тениса, развитието на младите таланти, усилията на треньорите и родителите. Пловдив дълги години чака своята тенис академия. Ще се посветя на тази идея, след като приключа своята състезателна кариера. Имам подкрепата на моето семейство и бъдещите ми партньори. Надявам се да имам подкрепата и на местната власт в града, която отдавна е длъжник на спорта.

Дотогава – подкрепяйте ме на всеки мач и турнир. Навсякъде, където играя е знамето на България”, написа Кузманов във “Фейсбук”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини