Sofia Open ще има нов шампион



01-10-2022 21:03 | Tennis24.bg

Sofia Open ще има нов шампион. Във втория полуфинален двубой, 19-годишният Холгер Руне спря серията на двукратния първенец Яник Синер и стигна до успеха след 5:7, 6:4, 5:2 и отказване на Синер. Благодарение на успеха Руне достигна до първия си финал на турнир на твърди кортове. В неделя той ще се изправи срещу Марк-Андреа Хюслер (Швейцария), който по-рано през деня победи четвъртия поставен в схемата Лоренцо Музети (Италия). 

Причина за отказването на Синер стана едно неприятно падане на корта в средата на третия сет, при което водачът в схемата нарани глезена на десния си крак. 21-годишният тенисист направи опит да продължи двубоя, но след като беше пробит за 2:5 се отказа. 

Виж повече за предложенията на sesame.bg по време на предстоящите срещи от турнира.

„Беше страхотен мач. Искам да пожелая всичко най-добро на Яник, дано успее бързо да се възстанови“, каза в интервюто на корта щастливият победител Руне.

„Чувствам се малко уморен след вчера. Но днес сервирах отлично, получих много лесни точки при сервис, което беше много важно в течение на двубоя“, добави датчанинът. 

В неделя Руне ще излезе за втори път във финален двубой от тура. По-рано през сезона той триумфира на червените кортове в Мюнхен. За Хюслер това ще бъде дебютно участие във финал в световния тур. 

В първия сет играта вървеше гейм за гейм, като двамата взимаха сравнително убедително подаванията си. В последния възможен момент пробив все пак стана и той беше дело на Синер, който успя да реализира четвъртия си брейк-бол от началото на мача и откри резултата – 7:5. 

Загубата на сета по никакъв начин не подейства негативно на Руне, напротив. 19-годишният тенисист първи стигна до пробив, при това на 0, за да поведе с 3:2 гейма. Сервирайки за изравняване на резултата Руне трябваше да отрази две точки за връщане на пробива и след успех с 6:4 вкара срещата в пълния ѝ формат. 

Решителният трети сет започна с пробив на старта дело на Руне. В средата на сета, при 3:2 за Руне и 15:15, Синер падна лошо на корта и нарани глезена на десния си крак. След оказана медицинска помощ италианецът се завърна в игра, но само за няколко минути. Той беше пробит за втори път в седмия гейм, след което прекрати участието си в турнира. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини