Bet365 - какви пазари за залози предлага букмейкърът при тенис турнири



03-10-2022 17:14 | Tennis24.bg

На пръв поглед залозите на тенис могат да изглеждат малко скучни за външни лица, тъй като коефициентите за "големите" играчи са много ниски в почти всеки мач. Докато не се изправят един срещу друг, Федерер, Надал, Джокович и Мъри са с големи шансове за победа почти всеки път, когато играят. Но залозите на тенис са много повече от това да подкрепите най-добрия играч за победа; на разположение са залози за сетове, хендикапи и турнири.

По-долу ще разгледаме различните аспекти на залагането на тенис в bet365, включително наличните видове залози и най-подходящите турнири. Така ще намирате добра стойност и ще сте наясно с нещата, които трябва да имате предвид за своите фишове - за да бъдат по-успешни.

Залози за победител в турнира и различните пазари на ниво тенис мач

Залозите за победители в турнирите са много популярен пазар за привържениците на тениса. Най-често залозите се правят на големите играчи в турнирите от Големия шлем (Уимбълдън, Australian Open, Ролан Гарос/Френч Оупън и US Open), но всяка година се провеждат над 1000 професионални тенис турнира, на повечето от които може да се залага. Ако се колебаете на кой да заложите за победител в турнира, има пазари за това даден играч да стигне до определен кръг - например четвъртфинал.

Други дългосрочни пазари са: 

Да спечели четвърт
Непоставен финалист
Квалификант да достигне финала
Половина на победителя
Четвърт на победителя

В случай, че не желаете да играете на ниво турнир, може да правите залози за отделните срещи. Маркетите там включват пазари от това кой ще спечели дадена среща, до различни залози за сетове - точен резултат, брой сетове, победител в сета. Има различни под и над залози, заедно с комбинирани такива като двоен резултат - кой ще спечели първия сет и кой ще спечели накрая. Предлагат се най-различни възможност за използване на хендикап линии, които целят да изравнят вероятността за различните развои на събитията.

Когато играете на живо пък, може да правите предвиждания за победител за всяка точка и за всеки гейм. Може да предвиждате дали ще има равенство в разиграването. Има различни предложения за броя на геймовете във всеки сет, точните резултати в сетовете и общият брой на геймовете в даден мач. Тук също може да намерите различни хендикап залози. 

Професионален мъжки тенис

Професионалният мъжки тенис е разделен на три нива: ATP Tour (най-високото ниво), ATP Challenger Tour и ITF Futures Tour.

ATP (Асоциацията на професионалните тенисисти) е ръководният орган на професионалния мъжки тенис, а ITF (Международната федерация по тенис) е световният ръководен орган на тениса. АТП е независима организация, но в крайна сметка е подчинена на ITF.

ATP Tour

През годината се провеждат 66 турнира от ATP Tour. Главните турнири са турнирите от Големия шлем: Откритото първенство на Австралия, Откритото първенство на Франция, Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ. Там се събира каймака на тениса.

Под турнирите от Големия шлем се провеждат девет турнира от сериите Мастърс 1000. Най-добрите играчи са склонни да участват в повечето от тези турнири. Друго стъпало надолу са сериите ATP 500. През годината се провеждат 13 турнира от сериите ATP 500, в които участват двама или трима от 10-те най-добри играчи в света. Сериите АТП 250 са най-ниското ниво на тура на АТП с 39 събития годишно. Рядко се срещат повече от един или двама от най-добрите играчи в света на всяко събитие

ATP Challenger Tour

Играчите, класирани извън топ 80 на световната ранглиста, съставляват предимно ATP Challenger Tour. Всяка година се провеждат около 156 турнира от сериите "Чалънджър", което е значително повече, отколкото в ATP Tour.

ITF Futures Tour

Най-ниското ниво на мъжкия професионален тенис всъщност има най-много събития - ITF Futures Tour предлага над 600 турнира за мъже всяка година, които се провеждат в 77 държави. 

Професионален женски тенис

Женският професионален тенис има два тура: WTA Tour и ITF Futures Tour, като броят на професионалните играчи е наполовина по-малък от този на мъжете. WTA (Женска тенис асоциация) е управителният орган на професионалната игра и е под ръководството на ITF.

WTA Tour
Най-високото ниво на женския професионален тенис е структурирано по малко по-различен начин. Има ги същите четири турнира от Големия шлем (Уимбълдън, US Open, Откритото първенство на Франция и Откритото първенство на Австралия). Има и шампионат на WTA Tour в Лондон, с който завършва сезонът.

Под турнирите от Големия шлем са турнирите от категория "Премиер", 32 международни турнира и осем турнира от серията WTA 125k. Така се стига до общо 73 събития, което е с няколко повече, отколкото в мъжкия ATP Tour.

ITF Futures Tour

Няма женски еквивалент на ATP Challenger Tour, така че под WTA Tour е ITF Futures Tour. Той се състои от над 350 турнира, като за всяко събитие се предвиждат парични награди от 15 000 долара до 100 000 долара.

И при мъжете, и при жените има наистина още много събития, но това са тези, на които трябва да обърнете внимание.

Както виждате, имате цялата свобода сами да изградите своя стратегия според предпочитанията си. Освен това, тенисът е един от спортовете, за които се дават специални бонуси и промоции - като например увеличение на печалбите в колонка и безплатни залози.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини