Ник Кириос се отказа от Australian Open в последния момент



Ник Кириос се отказа от Australian Open в последния момент
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-01-2023 09:08 | Станко Димов

Ник Кириос се отказа от участие на Откритото първенство на Австралия заради контузия в коляното. Кириос трябваше да се изправи на старта срещу Роман Сафиулин във вторник, но сега мястото му ще заеме „щастливия губещ“ Денис Кудла. 

„Това е много лош момент, но такъв е животът“, сподели Кириос. „Мисля, че мога да черпя вдъхновение от хора като Танаси (Кокинакис), който се бори с контузии през цялата си кариера. Нямам съмнения, че ще се върна на най-доброто си ниво и ще играя тениса, който демонстрирах преди“. 

„Да, очевидно съм съсипан. Харесвам моя домашен турнир. Тук имам невероятни спомени. Миналата година спечелих титлата на двойки и играх вероятно най-добрия си тенис. Сега идвах тук като един от фаворитите за трофея, брутално е. Всичко, което мога да направя сега е да продължа напред“, добави Кириос.  

27-годишният тенисист, в тандем с Танаси Кокинакис, спечели титлата на двойки в Австралия миналата година. След това през годината той игра финал на Уимбълдън и спечели титлата във Вашингтон. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини