Надал: Не исках да се отказвам като действащ шампион



18-01-2023 10:45 | Станко Димов

Рафаел Надал напусна Откритото първенство на Австралия контузен. Испанецът, който е действащ шампион в турнира, отстъпи във втория кръг пред Макензи Макдоналд с 4:6, 4:6, 5:7. Във втория сет обаче Надал получи поредната си травма – този път в бедрото, която не му позволи да играе на 100% до края на срещата. Въпреки видимия проблем, Надал реши да не се отказва и доигра срещата. 

„Преди всичко поздравления за Макензи, който се справи страхотно. Той игра много силно в първия сет, както и във втория. Ако не беше проблемът (травмата в бедрото), може би, щях да имам шанс да го победя“, коментира Надал на пресконференция след двубоя. 

„Дойдох в Австралия напълно здрав. Преди двубоя въобще не съм предполагал, че може да се появи проблемът в бедрото. Но това е спортът. Сега въпросът не е в една загуба, а колко време ще се възстановявам.

След като травмата се появи не можех да изпълнявам нормално бекхенд, не можех да тичам към топката, но не исках да се отказвам като действащ шампион тук. Това е есенцията на спорта. Няма значение какви са шансовете за победа. Опитвам се да следвам тази максима през цялата си кариера“. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини