Нечовешко: Джокович даде само 5 гейма на Де Минор



23-01-2023 12:30 | Станко Димов

Новак Джокович се класира с лекота за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. 9-кратният шампион не остави никакви шансове на местния представител Алекс Де Минор и го размаза с 6:2, 6:1, 6:2 за малко над два часа игра на централния корт.

Интрига в срещата имаше в първите 15-ина минутки, в които нямаше пробиви. След 2:2 гейма в първия сет на корта имаше само един тенисист и той не остави никакво съмнение в превъзходството си. Това е втори пореден чист успех за „контузения“ Джокович, който в събота надви с 3:0 сета и Григор Димитров. 

В спор за място на полуфиналите сърбинът ще срещне Андрей Рубльов (Русия), който по-рано днес отрази два мачбола при 5-сетовия си успех над Холгер Руне (Дания). Това ще бъде четвърти двубой между двамата, като Джокович има преднина 2-1 победи. 

"Победих толкова убедително, защото го исках. Благодаря на всички, които дойдоха, за да гледат мача, но не мога да кажа, че съжалявам, че публиката не видя по-дълъг двубой", заяви шеговито Джокович в интервюто си на корта.

"Исках да спечеля в последователни сетове. Никога не знаеш какво ще се случи на корта. Първите 4-5 гейма бяха трудни, но след като пробих за първи път в мача, се почувствах по-освободен. А може би и той се поизнерви, позагуби увереност. Смятам, че направих най-добрия си мач от началото на годината. Днес се чувствах просто перфектно. Въобще не почувствах нищо от контузията (на лявото бедро). Благодарен съм за начина, по който можех да играя, да се движа, да удрям топката толкова добре. Пих доста болкоуспокояващи хапчета в последните дни. Радвам се, че с екипа ми намираме начин. Но все още има още доста дни до края на турнира", допълни той.      

Припомняме, че ако спечели титлата в Мелбърн, Новак Джокович ще се завърне и на върха на ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини