Азаренка е на крачка от нов финал в Австралия



24-01-2023 12:15 | Tennis24.bg

Виктория Азаренка направи нова крачка към спечелването на трета титла от Australian Open, след като се класира за полуфиналите на турнира.

Десет години след последния си триумф в Мелбърн, представителката на Беларус надигра с 6:4, 6:1 поставената под номер 3 в схемата Джесика Пегула от САЩ в среща, продължила час и 39 минути.

33-годишната Азаренка, номер 24 в схемата, показа тенис от най-силните си години и не остави никакви шансове на Пегула, която бе в серия от осем поредни спечелени мача на нула от началото на годината.

"Трудно е да победиш играч като Джесика. Знаех, че трябва да играя най-добрата си игра и да се възползвам от възможностите, които имам. Горда съм от начина, по който изпълних плана си. Невероятно е отново да бъда на полуфиналите на турнир от Големия шлем. Миналата година тенисът ми не беше много добър, но психически бях във форма. Исках да играя по-агресивно и това е нещо, върху което работих много по време на предсезонната подготовка", каза Азаренка веднага след срещата.

На полуфиналите Азаренка ще играе с казахстанката Елена Рибакина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини