Джокович спечелил титлата в Мелбърн с 3 см разкъсан мускул



01-02-2023 15:01 | Tennis24.bg

Новак Джокович e играл с трисантиметрово разкъсване на бедрен мускул по време на похода си към рекордната 10-а титла на Откритото първенство на Австралия, разкри директорът на турнира Крейг Тайли.

Сърбинът, който получи контузия още на турнира в Аделаида, триумфира на първия за годината турнир от Големия шлем, след като победи Стефанос Циципас във финала в неделя за 22-ра титла от Големия шлем за мъже, изравнявайки рекорда на Рафа Надал.

"Имаше трисантиметрово разкъсване. Видях скенерите, лекарите ще ви кажат истината", каза Тайли пред SEN Sportsday.

"Имаше много спекулации за това дали е вярно или не, трудно е да се повярва, че може да направи това, което направи с този вид контузия. Той е забележителен, изключителен професионалист", каза още Тайли.

Треньорът на Джокович Горан Иванишевич също потвърди след финала, че световният номер 1 се бори с контузията, която би принудила повечето играчи да се откажат.

"Той е толкова фокусиран върху всичко, което прави, във всяка една минута от деня. Какво яде, какво пие, кога го прави, как го прави. Никога няма психически срив. Той премина през много и успя да спечели 10 титли в Австралия, не мисля, че това някой ще го повтори. Той заема значително място в историята на турнира", добави Тайли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини