Ролан Гарос

2016 година, %D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3
1 2 3
Цветана Пиронкова България ПОБЕДИТЕЛ 7 7
Юхана Ларшон Швеция 5 6
Времетраене [мин]: 0
Коментар на срещата

Начало: 17:47 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервира Ларшон)

0:1 Пиронкова спечели жребия, но избра да посреща. Ларшон изигра отличен първи сервис-гейм, който спечели на 0.

0:2 Цвети спечели първото разиграване в гейма, но за жалост следващите 4 минаха изцяло под диктовката на Ларшон, която се сдоби с ранен пробив.

0:3 Началото на срещата определено е за Ларшон. Шведката успя да затвърди пробива с гейм на 30 и се оттегля за първа почивка при сериозен аванс от 3:0 гейма в своя полза.

1:3 Цвети Пиронкова открива сметката си в двубоя. Геймът приключи със страхотен печеливш удар на Цвети от форхенд, с който тя хвана съперничката си в крачка.

2:3 Първият по-продължителен гейм от началото на двубоя. След 11 минути игра и 4 пропуснати точки за пробив, при петия шанс Цвети се възползва от грешка на Ларшон и връща пробива. След паузата българката ще сервира за изравняване на резултата.

3:3 Цвети Пиронкова взе трети пореден гейм и изравни резултата. Българката изоставаше с 0:30, но с агресивна игра и няколко уинъра от форхенд и бекхенд стигна до обрат.

3:4 Гейм на 0 за Юхана Ларшон.

4:4 Гейм на 0 за Цветана Пиронкова.

4:5 Отново бърз гейм за Ларшон. След почивката Цвети Пиронкова ще сервира за изравняване на резултата и оставане в първия сет.

5:5 Ново изравняване на резултата. Геймовете вече са по пет.

6:5 Важен пробив за Цвети в оспорвана игра. 30-ината българи на трибуните избухнаха в аплодисменти.

7:5 Сет за Пиронкова! Тя сервира перфектно и спечели подаването си на нула, като не й се наложи да играе втори път с топката.



ВТОРИ СЕТ

(Сервира Ларшон)

1:0 Серията на 28-годишната пловдивчанка продължава! Тя направи пробив на старта.

1:1 Цвети допусна рибрейк. При 40:30 тя направи отлично разигравани, но финалният форхенд излезе със сантиметър в аут.

1:2 Ларшон излезе напред, като приключи гейма с ас.

2:2 Пиронкова поведе с 40:0 и реализира втората си точка за гейма.

2:3 Шведката, която е №62 в света, взе подаването си на нула след ретури на българката в аут.

2:4 Цветана допусна втори пробив в сета. Преминалата в глуха защита скандинавка дочакваше грешки от страна на съперничката.

3:4 Гръмотевичен отговор на Пиронкова - рибрейк на нула! С агресивните си ретури принуди Ларшон да връща топката над метри зад основната линия.

4:4 Родната прима изравни резултата след отличен сервис гейм. При 30:0 Ларшон я прехвърли и получи аплодисментите на Цветана. В следващата точка пловдивчанката направи перфектен лоб и след това затвори играта.

4:5 Шведката взе подаването си на 15.

5:5 Цвети сервираше за оставане в сета и се стигна до 30:30. Във важната точка тя отрази къса на съперничката ипосле я принуди да сбърка, след което Юхана удари ракетата си в корта.

5:6 Българката имаше на два пъти точки за пробив, но не успя да ги реализира и шведката измъкна подаването си.

6:6 Пиронкова стигна до тайбрек с гейм на 30.

7:6 (6) Гейм, сет и мач за Цветана! Смяната на половините дойде при резултат 4:2 точки за нашето момиче. При 6:4 тя стигна до два мачбола. При първия Ларшон се спаси с отчаян пасингшот в най-дългото разиграване в мача от 24 удара, а после направи още един уинър за 6:6. Стигна се до трета точка за спечелване на двубоя от страна на Пиронкова. При форхенд на Цвети топката закачи мрежата и стана недостижима за съперничката.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини