TEB BNP Paribas Istanbul Open

2016 година, %D0%A4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB
1 2 3
Григор Димитров България 7 6 0
Диего Шварцман Аржентина ПОБЕДИТЕЛ 6 7 6
Времетраене [мин]: 167
Коментар на срещата

Коментар на Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

(Двубоят ще се играе при облачно време, около 16 градуса е температурата на въздуха)



ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Диего Шварцман):

0:1 Оспорван първи гейм на двубоя, в който се стигна до равенство. Последните две точки обаче бяха за Шварцман, който открива резултата в мача.

1:1 Григор Димитров също имаше труден откриващ гейм на двубоя. Българинът пропиля два гейм-бола и от 40:15 се стигна до равенство, а в последствие и до точка за пробив за Шварцман. В крайна сметка обаче Григор издържа и успя да вземе подаването си и да изравни резултата.

2:1 Пробив за Григор Димитров. След няколко грешки на Шварцман, българинът поведе с 40:15 и стигна до два последователни брейк-пойнта. Още първият бе реализиран след невероятна къса от бекхенд.

3:1 Пробивът е затвърден с бърз гейм на 15 на сметката на Димитров.

3:2 Шварцман спира серията на Григор Димитров и с гейм на 0 успя да вземе подаването си. Предстои втора почивка в срешата, след която на сервис ще застане Григор Димитров.

3:3 За жалост Шварцман успя да поведе с 40:0, Димитров спаси една точки за пробив, но при втората нямаше шанс. Брейкът е върнат.

4:3 Втори пробив за Григор Димитров! Българинът поведе с 40:15, след което успя да реализира втория брейк-бол, който се откри пред него.

4:4 Нов много оспорван гейм, след който за жалост Шварцман успя да върне и втория пробив. Равенството в резултата отново е възстановено.

5:4 Пореден пробив в сета. Григор поведе с 40:0, Шварцман спаси първия брейк-бол, но при втория аржентинецът допусна грешка от форхенд и позволи на Григор да поведе с 5:4 и да сервира за сета след паузата.

5:5 Пробивите продължават да валят на централния корт. Геймът започна добре за Димитров, който взе първата точка и поведе с 15:0, но следващите 4 разигравания бяха спечелени от Шварцман, който изравни резултата за 5:5. Сетът продължава.

6:5 Григор ще получи нов шанс да сервира за сета, след като отново се справи с началния удар на Шварцман. Българинът поведе с 40:15, пропусна първия брейк-бол, но при втория изгради добра атака и взе гейма. Предстои последна пауза в сета.

6:6 Още един пробив, ще гледаме тайбрек.

7:6 (5) ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ. Подобно на целия сет, тайбрекът бе изключително драматичен. Григор започна силно и поведе с 5:1 точки, но Шварцман успя да намали на 4:5. В последствие българинът пропусна сетбол на собствен сервис при 6:4, но при 6:5 дочака грешка на съперника си и взе сета.


ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров)

1:0 Трудно начало за Григор Димитров, който все пак успя да вземе подаването си и да открие резултата в сета.

2:0 Пробив за Григор Димитров. Българинът поведе с 40:15, след което успя да матира опонента си. От тук до края на срещата Григор трябва "само" да взима подаванията си, за да се поздрави с титлата.

3:0 Пробивът е затвърден и Григор вече води с 3:0 във втория сет. Българинът изглежда много близо до титла №5 в кариерата си.

3:1 Шварцман печели подаването си и прекъсва серията на Димитров.

3:2 И втория сет няма да мине без драма. Шварцман успя да върне пробива и след почивката ще сервира за изравняване на резултата.

4:2 Григор Димитров проби на 0 и се доближава на 2 гейма от титлата в Истанбул. В събота нямаше нито един пробив в двубоя на Димитров и Карлович, ден по-късно картината е коренно различна.

5:2 григор Димитров затвърди пробива и е на гейм от титлата.

5:3 Шварцман остава в мача, след като успя да вземе подаването си на 30. Григор Димитров ще сервира за титлата.

5:4 Този луд мач продължава! Сервирайки за срещата Димитров допусна пасив 15:40, но все пак успя да спаси временно положението и се добра до равенство. Последва нова точка за пробив за Шварцман, която за жалост беше реализирана. Аржентинецът връща пробива и ще сервира за изравняване на резултата. Драма!

5:5 Григор Димитров поведе с 30:0 и беше само на две точки от титлата. Шварцман обаче показа невероятен характер и успя да измъкне гейма. Мачът продължава.

5:6 Лошо, много лошо. Григор загуби четвърти пореден гейм, а на всичкото отгоре се хвана и за бедрото на левия крак, където явно изпитва болка. Последна пауза в сета, след която Шварцман ще сервира за изравняване на резултата.

6:6 Пробив за Григор! Ще гледаме тайбрек и във втория сет!

6:7 (4) ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА ДИЕГО ШВАРЦМАН. За жалост аржентинецът успя да вземе тайбрека и вкара финала в решаващ трети сет.


ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Шварцман):

0:1 Димитров определено не се движи добре по корта и това оказва влияние на играта му. Шварцман успя да вземе подаването си на старта на третия сет и повежда в резултата.

0:2 Шварцман пробива на 30. След последната точка Григор зрелищно счупи ракетата си в земята. За жалост аржентинецът стои много по-добре на корта в последните минути.


0:3 Трети пореден гейм за Шварцман.

0:4 Нов пробив за Шварцман, мачът върви към своя край, а шансовете на Григор се изпаряват.

0:5 Григор счупи още една ракета, Шварцман е на гейм от трофея.

0:6 ПРИ 0:5 И 40:40 ГРИГОР ДИМИТРОВ СЧУПИ ПОРЕДНА РАКЕТА И ПОЛУЧИ НАКАЗАНИЕ - ГЕЙМ ПЕНЪЛТИ. МАЧЪТ ПРИКЛЮЧИ.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини