Nature Valley Open

2017 година, ������������������������
1 2 3
Цветана Пиронкова България 3 6 4
Луцие Шафаржова Република Чехия ПОБЕДИТЕЛ 6 0 6
Времетраене [мин]: 92
Коментар на срещата

начало: 18:10 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Цвети започна отлично срещата и спечели откриващия гейм на 15. Българката загуби първата точка в мача, но взе следващите 4 и откри резултата.

1:1 Шафаржова отговори с изключително бърз сервис-гейм на 0 на сметката си.

2:1 Макар и трудно, Цвети Пиронкова успя да вземе подаването си и повежда с 2:1 гейма преди първата пауза в мача. Цвети приключи играта с ефектно воле в близост до мрежата.

2:2 Пред Цветана Пиронкова се откриха две точки за пробив, но и в двата случая Шафаржова реагира адекватно и успя да спаси подаването си.

2:3 Пиронкова пропусна няколко геймбола, след което Шафаржова стигна до първата си точка за пробив. Чехкинята успя да се възползва и повежда в резултата за първи път от началото на двубоя.

2:4 Шафаржова затвърждава преднината си.

3:4 Пиронкова отрази няколко точки за пробив и спря серията на Шафаржова. Българката остава в играта в борбата за първия сет.

3:5 Труден гейм за Шафаржова, която трябваше да спасява 2 точки за пробив. За жалост обаче чехкинята се справи и успя да измъкне подаването си, доближавайки се само на гейм от успех в първия сет.

3:6 Гейм на 0 за Луцие Шафаржова, която печели първия сет.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Луцие Шафаржова):

1:0 Пиронкова започва с пробив втория сет. За първи път от началото на срещата българката успя да се справи с началния удар на Шафаржова.

2:0 Цвети затвърждава пробива с бърз гейм на сметката си.

3:0 Още един пробив за Пиронкова, която прави сериозна крачка към успех в сета. От общо изиграни 15 точки през втората част, Цвети е спечелила 12.

4:0 Серията на Пиронкова продължава. Българката поведе с 30:0, след което обаче трябваше да спасява точка за пробив. Цвети се справи успешно и спечели четвърти пореден гейм.

5:0 Пиронкова прави трети пробив и ще сервира за успех в сета. Българката поведе с 40:0, Шафаржова взе следващите две точки, но след това допусна наивна грешка от форхенд и загуби подаването си.

6:0 Шести пореден гейм за Цвети и мачът влиза в решаващ трети сет. Във втория сет Цвети взе 25 от разиграни общо 35 точки!

ТРЕТИ СЕТ:
(сервира Луцие Шафаржова):

1:0 Серията на Пиронкова продължава. Българката поведе с 40:15 и реализира втората точка за пробив, завършвайки със слайс от форхенд.

2:0 Пробивът е затвърден с гейм на 0 за Пиронкова. Българката е в серия от 8 последователни гейма на сметката си.

2:1 Шафаржова взима подаването си и прекъсва серията на Цветана Пиронкова.

2:2 Шафаржова връща пробива с гейм на 15. Резултатът във втората част е изравнен.

2:3 Пиронкова има за какво да съжалява, тъй като имаше преднина 40:15, която ѝ осигури две последователни точки за нов пробив. Шафаржова обаче влезе в серия от 4 последователни гейма и излиза напред в резултата във финалния трети сет.

2:4 За жалост Шафаржова пробива и вече е в серия от 4 гейма, приближавайки се само на два от крайния успех.

3:4 Пиронкова спира серията на Шафаржова и печели подаването ѝ на нула. След почивката българката ще сервира за изравняване на резултата.

4:4 Сервис-гейм на 0 и резултатът в сета вече е изравнен!

4:5 Шафаржова отговаря с бърз гейм и след паузата Цветана Пиронкова ще сервира за оставане в турнира.

4:6 Гейм, сет и мач - Шафаржова. Чесхкинята записа пети последователен успех над Цвети.


Коментари
Тенис - резултати и статистика
Други новини