Monte-Carlo Rolex Masters

2018 година, Четвъртфинали
1 2 3
Григор Димитров България ПОБЕДИТЕЛ 6 7
Давид Гофен Белгия 4 6
Времетраене [мин]: 105
Коментар на срещата

НАЧАЛО: 12:12 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Отличен откриващ гейм на срещата, в който Григор Димитров се наложи на 15 и повежда в резултата в първия червъртфинален двубой.

1:1 Подобаващ отговор на Гофен, който взе гейма си на 0 и изравни резултата в сета.

2:1 Димитров повежда след втория си сервис-гейм. Предстои първа пауза в срещата, след която Гофен ще сервира за изравняване на геймовете.

2:2 Отново убедителен гейм за Гофен, който поведе с 40:0, след това допусна грешка, но все пак взе подаването си без затруднения.

3:2 Гейм на 0 на сметката на Димитров преди втората пауза в срещата.

4:2 Пробив за Григор Димитров. Изключително разумна игра на българина, който стигна до преднина 40:15 и успя да реализира още първата от двете последователни точки за пробив, които се откриха пред него.

5:2 Прекрасно! Пробивът е затвърден с гейм на 0, който ще се запомни с мощен форхенд на Димитров по правата, с който си заслужи аплодисментите на публиката.

5:3 Гейм на 0 на сметката на Гофен, с който белгиецът прекъсва серията на Димитров. Българинът обаче ще сервира за сета.

5:4 Жалко. Гофен върна пробива, като се възползва от две последователни грешки на Димитров. Преди това обаче българинът пропусна два сетбола, с които можеше да си гарантира първата част на двубоя. Сетът продължава.

6:4 Втори пробив за Григор и сетът е на сметката му! Българинът поведе с 40:0, Гофен отрази първите два брейкбола, но при третия белгиецът допусна грешка и Димитров реализира 5-ия си сетбол. Първата част продължи 35 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

0:1 Давид Гофен започна силно гейма и поведе с 40:0. Димитров отрази първия брейк-бол, но при втория нямаше шанс. Белгиецът излиза напред в резултата в началото на втория сет.

0:2 Григор Димитров пропусна две точки за връщане на пробива. И в двата случая Гофен избра да сервира на бекхенд страната на българина и това му донесе успех, тъй като Димитров прати и двата ретура в мрежата.

0:3 Втори пробив за Гофен, който се възползва от много слаб гейм на Димитров. Белгиецът вече има сериозен аванс във втория сет, който е много вероятно да не се окаже последен в срещата.

0:4 Четвърти последователен гейм на сметката на Давид Гофен, който вече е изключително близко до успех във втория сет.

1:4 Григор Димитров спечели подаването си на 30 и откри сметката си във втория сет. Българинът обаче изостава с два пробива и вероятно вече е насочил мислите си към финалния трети сет, който изглежда неизбежен.

1:5 Григор Димитров имаше преднина 30:15, но загуби следващите 3 точки и доближи Гофен само на гейм от успех в сета.

2:5 Гейм на 0 за Григор Димитров, който с нов комплект топки взе подаването си за около минута. След почивката Гофен ще сервира за изравняване на резултата в сетовете.

3:5 Григор Димитров връща един от пробивите и сетът продължава! Българинът ще сервира за оставане във втората част.

4:5 Димитров спечели бързо подаването си на 15, като приключи гейма с ас по правата. След паузата Гофен за втори път ще сервира за затваряне на сета.

5:5 Григор Димитров връща и този пробив! Уникален гейм, който продължи около 13 минути. Сетът продължава.

6:5 Изключително тежък гейм, който за радост отива на сметката на Димитров. След почивката, последна в сета, Гофен ще сервира за място в тайбрек. Какъв сет само!

6:6 Гофен спира серията на Димитров от 5 последователни гейма и сетът ще се реши в тайбрек.

7:6 (5) ГРИГОР ДИМИТРОВ Е НА ПОЛУФИНАЛ!


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини