Cinch Championships

2019 година, Първи кръг
1 2 3
Григор Димитров България 4 4
Феликс Оже-Алиасим Канада ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Времетраене [мин]: 74
Коментар на срещата

Начало на двубоя: 15:31 часа:

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

1:0 Григор Димитров започна срещата с двойна грешка, но след това спечели следващите 4 разигравания и откри резултата в мача.

1:1 Оже-Алиасим спечели гейм, в който направи 2 аса и 2 двойни грешки.

2:1 Гейм на 0 за Григор Димитров преди първата пауза в срещата.

2:2 Продължителен гейм, в който Димитров стигна до точка за пробив, която обаче беше спасена от Оже-Алиасъм с ас по правата.

3:2 Бърз гейм на 0 на сметката на Димитров.

3:3 Ново изравняване на резултата след гейм на 15 за Оже-Алиасим. Канадецът допусна 4-ата си двойна грешка от началото на двубоя.

3:4 Пробив за Оже-Алиасим. При 30:30 канадецът потърси атака на мрежата и успя да пласира едно стоп воле върху линията и получи точка за пробив, негова първа от началото на мача. Геймът приключи с двойна грешка на Григор Димитров. След паузата Оже-Алиасим ще сервира с нов комплект топки.

3:5 Пробивът е затвърден с гейм на 0. Григор Димитров ще сервира за оставане в сета.

4:5 Безапелационен гейм на 0 на сметката на Димитров. Проблемът е, че след кратката пауза Оже-Алиасим ще сервира за сета.

4:6 Оже-Алиасим не трепна и взе подаването си на 15, като завърши гейма с ас по правата. Един пробив се оказа напълно достатчен за успех в сета.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Григор Димитров):

0:1 Неприятно! Оже-Алиасим започна втория сет с пробив и вече държи съдбата на мача изцяло в свои ръце. Канадецът поведе с 40:15, Димитров спаси първия брейк-бол, но при втория беше безпомощен.

0:2 Оже-Алиасим трябваше да спасява точка за връщане на пробива, но в ключовия момент спечели директна точка от сервис. Малко след това, със своя ас №11, канадецът затърди брейка.

1:2 Димитров взе убедително подаването си на 15 и откри сметката си в сет номер две.

1:3 Гейм на 0 за младия представител на Канада.

2:3 Гейм на 0 и за Григор Димитров. Българинът трябва да търси връщане на пробива, ако иска да се задържи в турнира.

2:4 Оже-Алиасим пласира много тежки сервиси, с които получава предимство от началото на мача. До момента канадецът вече има 13 аса!

3:4 Гейм на 0 за Григор Димитров.

3:5 Оже-Алиасим обърна гейма от 15:30, премина се през равенство, но последните 2 точки отидоха на сметката на 18-годишния тенисист.

4:5 С два поредни аса на сметката си Димитров бързо си осигури спечелването на гейма. След паузата обаче Оже-Алиасим ще сервира за успех в мача.

4:6 Гейм, сет и мач - Феликс Оже-Алиасим. Срещата продължи 74 минути и беше решена от два пробива - по един във всеки сет.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини