Маша: Не мога да приема наказанието, ще обжалвам



08-06-2016 18:29 | Станко Димов

Мария Шарапова обяви, че ще обжалва наказанието от 2 години, което получи днес заради употребата на забраненото вещество мелдоний. Санкцията бе обявена от ITF в 18:00 часа, а няколко минутки след това дойде и реакцията на Шарапова, която използва за трибуна профила си в социалната мрежа Фейбук. Ето какво написа рускинята:

„Днес, с решението си за двугодишно наказание, трибуналът на ITF единодушно заключи, че това, което съм направила, не е било нарочно. Трибуналът призна, че не съм търсила лечение от своя лекар с цел да получа предписание за лекарство, което подобрява представянето ми. ITF отдели страшно много време, за да докаже, аз нарочно съм нарушила анти-допинговите правила, но трибуналът отсъди, че не съм. Трябва да знаете, че ITF поиска от трибунала да ме накаже за 4 години – изискуемата санкция за приемане на допинг – но трибуналът отхвърли тази позиция.

С правилното заключение на трибунала, че не съм нарушила умишлено анти-допинговите закони, не мога да приема неоправдано и нечестно строгото наказание от две години лишаване от състезателни права. Трибуналът, чиито членове са избрани от ITF, се съгласи, че не съм направила нищо нарочно, но въпреки това ме отстрани от тениса за две години. Веднага ще обжалвам това наказание в Арбитражния спортен съд.

Липсва ми да играя тенис. Липсват ми удивителните ми фенове, които са най-добрите и най-лоялните фенове в света. Прочетох Вашите писма. Прочетох постовете Ви в социалните медии и любовта и подкрепата Ви ми помогна да премина през тези тежки дни. Искам да се боря за това, в което вярвам, че е правилно. Затова ще се боря да се върна на корта по най-бързия възможен начин.

С обич, Мария!”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини