Надал: Загубата ми не е трагедия, в живота има по-важни неща



29-06-2012 09:41 | Станко Димов

Рафаел Надал напусна Уимбълдън с високо вдигната глава. Късно снощи испанецът поднесе голямата сензация в турнира, след като допусна да бъде победен още във втори кръг, при това от играч, който е №100 в ранглистата на АТР – Лукаш Росол (Чехия).

След срещата Надал призна, че е бил надигран в края на двубоя и сподели, че няма никакво намерение да прави трагедии от неочакваната загуба. Рафа, който има 2 титли от „Ол ингланд клъб” призна още, че ще си вземе почивка в следващите седмици.

„Със сигурност това не беше най-добрият ми двубой. Но това са фактите и трябва да ги приема. Той (Росол) игра невероятно в петия сет. Аз играх добре в четвъртия, даже играх много добре в четвъртия сет”, коментира Надал след двубоя.

Срещата късно снощи бе прекъсната за около половин час в началото на петия сет, за да бъде спуснат подвижния покрив над централния корт. „Със сигурност паузата не ми се отрази добре. Това е спортът, това е положението”, каза философски световният №2.

„Всичко очакваха много от мен. Дойдох на Уимбълдън, изправих се срещу непознат съперник и загубих. Това е всичко! Не е трагедия. Това е само един тенис двубой”, коментира Надал.
„В крайна сметка това е животът. Има много по-важни неща. Исках да победя, но загубих. Това е”, коментира още Надал.

Испанецът сподели също, че ще си вземе почивката в следващите дни, защото „има нужда и заслужава” да разпусне след многото двубои през последните месеци.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини