Фед: Контузията в гърба не е нова за мен, живея с нея отдавна



02-07-2012 19:16 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за четвъртфинал в турнир от Големия шлем за 33-ти пореден път. Това стана, след като швейцарецът се наложи с 3:1 сета над Ксавие Малис.

В първата част на двубоя феновете на ФедЕкспрес изтръпнаха, след като любимецът им пое към съблекалнята заради проблеми с гърба. Колко сериозна е травмата и какво точно се е случило, вижте от следващите редове.

 „Спокойно, няма нищо сериозно. Ако положението беше тежко в момента нямаше да стоя пред вас и да давам интервюта”, започна с чувство за хумор Федерер.

„Като цяло не съм особено притеснен. Травмата в гърба не е нова за мен. Нормално е от време на време да се обажда.

„Контузиите идват и си отиват, това е нормално. Когато играеш професионално в продължение на 15 години и имаш проблеми с гърба не ти остава нищо друго, освен да се надяваш, че тези проблеми да не се обадят в турнир от Големия шлем.

Ако трябва да си призная наистина се уплаших, когато поисках медицинска помощ. Болката беше много силна. Мисля, че тук е моментът да се извиня на Ксавие Малис за това, което се случи в първия сет. Знам колко е неприятно да стоиш и да загубиш ритъм заради подобна пауза”, каза още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини