Почина президентът на ATP Брад Дрюит



03-05-2013 19:48

Президентът на АТР Брад Дрюит е починал в петък на 54 години в дома си в Сидни. Той е страдал от болест на двигателния неврон.

Дрюит е бил част от тенис асоциацията в продължение на повече от 35 години и е стартирал от най-ниско ниво докато преди около 15 месеца се изкачи на върха на организацията.

Той има и кариера като играч като е достигал до 34-о място в ранглистата и има две титли.

Австралиецът бе начело на АТР от януари 2012-та, а новината за кончината му остави натъжени редица от големите тенисисти като Рафаел Надал, Роджър Федерер, Давид Ферер, Хуан Мартин дел Потро и други.

"Това е изключително тъжна новина за света на спорта и тениса в частност," коментира Надал.

"Изключително натъжени сме от новината, че нашият скъп приятел и лидер Брад Дрюит си отиде. Той беше страхотен играч и изключителен президент на ATP, но най-вече невероятен приятел на всички ни. За краткия период, за който бе начело на асоциацията, той постигна много и неговата динамична личност и непоколебима лоялност към тениса бяха очевидни за всеки. Обичахме този човек и изпращаме съболезнованията си към съпругата му и четирите му деца. Светът на тениса загуби велика фигура днес, но ние ще се постарем неговото наследство и принос към нашия спорт да бъдат запомнени с години", бе официалната позиция от Роджър Федерер.

"Постигнах победа днес, но беше много трудно, знаейки за смъртта на нашия президент, Брад. Сърцето ми е със семейството му", написа Давид Ферер.

"Дълбоки уважения към Брад Дрюит. Той се бори за нашия спорт до последния възможен момент. Благодарим да всичко! Почивай в мир", добави Томи Робредо.

"Тъжен ден за тениса и спорта. Почивай в мир, Брад", коментира Дел Потро.

"Брад. Благодаря ти за всичко, което направи за нас. Благодаря ти, благодаря ти, благодаря ти. Това просто не е честно. Нямам какво да добавя. Почивай с мир", написа Иван Любичич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини