СНИМКИ: Най-красивите момичета в тениса



16-06-2013 22:21 | Станко Димов

Те са красиви, изглеждат чудесно, наричат ги секссимволи и играят тенис. Професионално, за да печелят много пари. Новите момичета в тениса, които напълно изтриха табуто, че спортът не е територия за привлекателни жени.
Бум на красотата на корта - това се случи в последните 10 години. Преди четвърт век Мери- Джо Фернандес на фона на атлетичните си съпернички, изглеждаше като звезда от киното. След това се появи Анна Курникова и посочи бъдещия модел за елитна тенисистка, която освен физика и умения, трябва да впечатлява и с естетика.

Тази представителна десетка въобще не изчерпва цялото великолепие по кортовете днес. Не присъстват сестрите Серина Уилямс и Винъс Уилямс, които са и модни икони навсякъде по света. Няма я сръбската “монголка” Йелена Янкович с нейното невероятно източно излъчване.

Отпадна в последния момент дори атрактивната полякиня Агниешка Радванска. И още доста, които радват окото на феновете и правят тениса много по-различен. А бяха времена, в които зрителите се чудеха, дали гледат женски или мъжки тенис.
Е, сега такива съмнения отсъстват. Въпросът е, тенис ли гледаме или сме около модния подиум. При всички положения обаче удоволствието е двойно!


1. Мария Шарапова е безспорната прима на тениса. Когато се появи на корта преди десетина година, я обявиха за копие на Курникова. Днес това сравнение звучи кощунствено. Златокосата Маша за разлика от Анна спечели всичките големи турнири, винаги гравитира около номер едно, без това да  пречи да става все по-красива с годините. И днес е гадже на Григор Димитров!

2. Даниела Хантухова, мис “най-дългите крака” поразява още с първото виждане. Това момиче има много повече мерките на модел, отколкото на спортист. Словачката прикова вниманието още със своята поява и вече повече от 10 години не слиза от всякакви класации за дамско очарование. Спорът с нейната сънародничка Адриана Скленарикова-Карембю отдавна е решен в нейна полза.

3. Ана Иванович, от деня в който се появи на сцената като 16-годишно момиче сръбкинята печели овации не само със своя приличен тенис, но и със своето излъчване. При наличието на толкова много красиви, впечатляващи блондинки, винаги една брюнетка е добре дошла в компанията.

4. Юлия Гьоргес, при нея нещата с красотата са чак пресилени. Тя е толкова нежна, толкова женствена, че в живота никой не би си помислил, че това момиче е стигнало далеч в спортните си постижения. Незнайно какви гени са се смесили при нея, но тя определено не е типичният пример за немкиня. След Клаудия Шифър Германия не е показвала подобно красиво създание на света.

5. Кристина Младенович попада в тази престижна листа като пример накъде ще се развива тенисът. Младата французойка печели симпатиите на публиката със свежестта на своето присъствие. Все още вървят паралелите с една друга красавица - Мери Пиърс, но е видно, че Кристина ще извоюва свое запазено място в сърцата на феновете.

6. Мария Кириленко, ето я истинската наследничка на Анна Курникова. Втората рускиня от безкрайното нашествие на източни мотиви в тениса. И първата модна икона, защото Мария осребрява своите дадености по най-добрия възможен начин. Корици на списания, собствена модна линия и средни постижения на корта.

7. Каролина Вожняцки, полякинята с датски паспорт е от онзи северен тип жени, които винаги ще бъдат еталон. Най- русата коса, най-сините очи, леко студеното излъчване. Това е Каролина, която бе в София със самия Рори Макилрой - голяма звезда на голфа. Разликата от близо 20 сантиметра в нейна полза явно не е проблем за двамата.

8. Ализе Корне е бижуто на днешния тенис. Лека, ефирна, изящна, чуплива, колкото и усилия да полага Ализе във фитнеса си остава принцесата на този спорт. А и нали трябва да се поддържа убедеността за красотата на французойките.

9. Сорана Кърстя, ето една румънка, която съчетава прекрасно тениса с изявите на модния подиум. Още една брюнетка, която прави картината по-пълна.

10. Забине Лизицки се вживя във възможността да стане секссимвол на тениса. И постоянно дефилира със своя несъмнен сексапил.

ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини