Роджър Федерер: Няма поводи за паника



27-06-2013 01:18

На тазгодишния Уимбълдън Роджър Федерер записа най-ранната си загуба на турнир от Големия шлем в последните 10 години. Швейцарецът прие сравнително спокойно поражението от Серхий Стаховски и обеща да се реваншира на своите фенове.

"Няма поводи за паника. Трябва да продължа да работя усилено и да се завърна по-добър. Наистина понякога е много тежко, но съм се справял с подобни ситуации успешно.

"Гледам напред и това, което ми предстои. Надявам се да се представя силно през лятото и до края на сезона. Очевидно е, че на този турнир не постигнах целите си," коментира швейцарецът.

Това поражение прекъсна феноменалната му серия от 36 поредни участия минимум на четвъртфинал в турнирите от Големия шлем. Той все пак гледа с оптимизъм за в бъдеще.

"Все още имам намерение да играя много години занапред. Нормално е след подобна загуба хората да имат съмнения. И двамата с Рафа сме извън турнира, което е отстъпление," призна още той.

"Определено в момента се чувствам разочарован. Цялостно погледнато съм доволен от последните месеци. Играх чудесно на Australian Open и с малко повече късмет можех да постигна повече," смята още Федерер.

Любопитното е, че преди този мач Стаховски бе загубил всичките си 20 мача срещу играчи от топ 10.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини