Пиронкова срещу Радванска (гейм по гейм)



01-07-2013 17:36 | Станко Димов

Цветана Пиронкова срещу Агниешка Радванска, Уимбълдън IV кръг. Коментар на мача гейм по гейм:

ПЪРВИ СЕТ: (сервис за Радванска):

0:1 ОТЛИЧНО НАЧАЛО НА ДВУБОЯ И ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! Нашето момиче започва много агресивно, като записа няколко печеливши удара от бекхенд и форхенд.

0:2 Стабилен гейм за Пиронкова, която изгуби само една точка в подаването си и затвърди пробива с лекота.

0:3 ОЩЕ ЕДИН ПРОБИВ ЗА ПИРОНКОВА! Цвети наистина записва изключителен старт срещу световната №4. Българката поведе с 40:30, след което прати топката в мрежата и за момент Радванска се спаси. Следващите 2 точки обаче отново отидоха на сметката на нашето момиче, което вече е с два пробива напред в резултата.

0:4
Убедителен гейм за Пиронкова, която печели подаването си на 15. До момента всичко в играта на Цвети функционира отлично. Дано нашето момиче успее да задържи темпото.

1:4 Радванска слага край на серията от 4 поредни гейма на сметката на Пиронкова и печели гейм за първи път от началото на двубоя. И в този гейм обаче Цвети се държа много силно. При 30:30 двете направиха много хубаво разиграване, но за жалост опитът за минаващ удар на Пиронкова не сполучи. Прави впечатление, че поне до момента Цвети често излиза на мрежата и това й носи сериозен успех.

2:4 Радванска връща един от пробивите. Полякинята поведе с 40:15, Цвети успя да спаси първия брейк-пойнт, но при втория, след около 15 разменени удара, Радванска спечели разиграването и гейма.

3:4 Лошо. Трети пореден гейм на сметката на Радванска, която започва да напипва познатата си форма. Полякинята стои много стабилно в разиграванията през последните минути и за Цвети вече не е толкова лесно да стигне до уинър (в сравнение с първите геймове). Въпреки всичко Пиронкова продължава да има пробив аванс.

3:5 Цвети се доближава само на гейм от успех в първия сет. Българката спечели подаването си на 30, като по този начин прекъсна серията от 3 поредни гейма на сметката на полякинята. Радванска ще сервира за оставане в първия сет.

4:5 ПИРОНКОВА ПРОПУСНА 2 СЕТБОЛА. Цвети имаше отличен шанс да вземе първата част, но за жалост не успя да пробие подаването на Радванска, въпреки, че имаше 2 брейк-бола. При първия нашето момиче прати форхенд в аут, а при втория се подхлъзна и загуби равновесие на корта, с което позволи на полякинята да се измъкне.

4:6 ГЕЙМ И ПЪРВИ СЕТ ЗА ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА!
Българката започна отлично и поведе с 40:0. Радванска обаче спаси 2 сетбола (общо 4, след двата в предния гейм), с което върна напрежението в ръцете и краката на Цвети. При петия опит обаче сетът бе взет от Пиронкова!

ВТОРИ СЕТ: (сервис за Радванска):

1:0 Гейм на 0 за Радванска на старта на втория сет.

2:0 ПРОБИВ ЗА РАДВАНСКА. Полякинята поведе с 40:15, Цвети спаси двете поредни точки за пробив, но се стигна до нова такава, при която полякинята се наложи.

3:0 Пробивът е затвърден и световната №4 дърпа с 3 гейма аванс във втория сет. Последният гейм бе изключителен, като двете направиха няколко впечатляващи разигравания. В един момент Радванска дори опита "хот-дог", но топката излезе с малко в аут.

3:1 Цвети печели подаването си и спира серията поредни геймове на сметката на Радванска. Полякинята обаче има пробив аванс във втория сет.

4:1 Радванска спечели подаването си, но Пиронкова определено има за какво да съжалява, тъй като имаше точка за връщане на пробива (30:40). Цвети обаче реши да играе къса топка, която стана лесна плячка за Радванска.

4:2
Много труден гейм, в който Радванска имаше и точка за пробив. За радост Цвети Пиронкова не допусна да бъде пробита за втори път в сета и спечели подаването си.

5:2 Без особени проблеми в подаването на Радванска. Цвети успя да стигне до 30:30, но следващите 2 точки отидоха на сметката на полякинята, която се доближава на гейм от успех във втория сет.

5:3 Гейм на 0 за Цветана Пиронкова. Сега обаче Радванска ще сервира за сета.

6:3 ГЕЙМ И ВТОРИ СЕТ ЗА РАДВАНСКА! Цвети започна силно и поведе с 30:0, като бе само на две точки от връщане на пробива. За жалост обаче Радванска записа серия от 4 последователни точки, последната от които с ас, с което си гарантира успех във втория сет.

ТРЕТИ СЕТ (сервис за Пиронкова):

Пиронкова поиска медицински тайм-аут. Цвети има проблеми с ходилото на десния крак.



1:0 Страхотно начало на третата част. Цветана Пиронкова спечели подаването си, въпреки, че изоставаше с 0:40. Поне до момента няма индикации травмата на Цвети в крака да е сериозна.

1:1 Радванска изравнява резултата. Полякинята нямаше никакви затруднения в първия си сервис-гейм в решителната трета част на мача.

1:2 Много дълъг гейм, след който за жалост Радванска пробива и повежда в резултата с 2:1. Цвети първо спаси брейк-пойнт, след това получи гейм-бол, стигна се до равенство, втори брейк-пойнт и за жалост - пробив. Полякинята първа прави решителна крачка към следващия кръг.

1:3 Пробивът е затвърден. Радванска нямаше проблеми със сервис-гейма си, който спечели за около 2 минути.

2:3 Цвети спира серията на Радванска и печели подаването си на 30. Почивка, след която полякинята се връща на сервис. Разликата между двете е само един пробив, така че нищо не е загубено.

2:4 Много продължителен гейм, в който се стигна до 3 равенства. За жалост обаче Радванска излезе победител и отново излиза с 2 гейма напред в резултата.

3:4 Спокоен гейм за Цвети, която поведе с 40:15. Последва точка за Радванска след страхотен ретур на полякинята, но отговорът на българката също бе атрактивен - воле в близост до мрежата.

3:5 Лошо! Гейм на 0 за Радванска, което принуждава Пиронкова да сервира за оставане в турнира!

3:6 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - АГНИЕШКА РАДВАНСКА. Цветана Пиронкова приключи участието си на Уимбълдън 2013.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини