Поредната бомба е факт! Серина отпадна от Уимбълдън (видео)



01-07-2013 17:18 | Николай Драганов

Поредната сензация на тазгодишния Уимбълдън е факт! След като в първата седмица най-престижният турнир в света на тениса ни предложи куп изненади, а с турнира се разделиха редица от фаворитите, днес от надпреварата отпадна и абсолютната фаворитка при жените Серина Уилямс.

 

Американката отстъпи с 2:6, 6:1, 4:6 на Забине Лизицки в осминафинален сблъсък и се присъединява към Виктория Азаренка и Мария Шарапова, които също се сбогуваха рано-рано с турнира.

 

Освен край на надеждите си за 17-та титла от Големия шлем и опровергаване на всички предварителни прогнози, поражението от Лизицки сложи край и на феноменалната серия от 34 поредни победи за Уилямс.

 

На старта на първата част германката спаси точка за пробив, а още в следващия гейм Серина взе подаването си на 0. Труден бе и втория гейм на Лизицки, когато тя спаси нови две точки за пробив, но все пак поведе с 2:1.

Последва много труден е дълъг гейм за Серина, спасен брейкбол и 2:2. Оспорваната игра продължи и в петия сет, когато отново не се мина без възможност за пробив. Германката обаче отново издържа, а в следващия гейм пробивът най-после бе факт. Това сякаш вдъхнови Лизицки, която взе подаването и си затвърди, а в осмия гейм затвори сета и с втори пробив, при това на нула.

 

Световната №1 бързо се съвзе от шока и във втората част даде на своята съперничка едва един гейм, който бе и първият в сета. Последваха три пробива и серия от шест поредни гейм без дори да се стигне до точка за пробив в нейното подаване и равенство 1:1 сета.

 

Точно, когато публиката очакваше класен обрат от Серина, която поведе с пробив и 3:0 на старта на третия сет, последва истински срив в играта й, от който германката намери психически и физически сили да се възползва.

При резултат 3:1 в полза на Серина германката върна пробива, но още в следващия гейм допусна нов за 2:4. Сервисът на Уилямс обаче сякаш си бе отишъл и до края на мача тя допусна още два пробива, което се оказа фатално за амбициите и очакванията на всички специалисти.

В десетия гейм Серина спаси мачбол, а след това имаше и точка за 5:5, но Лизицки издържа на напрежението и от втория опит затвори мача в своя полза.

 

По този начин германката спази повече от любопитна статистика, като в последните си четири появи на Уимбълдън е побеждавала шампионката от "Ролан Гарос" през същата година - Светлана Кузнецова през 2009 година, Ли На през 2011 година, Мария Шарапова през 2012 и Серина Уилямс през настоящия сезон.

 

След купищата изненади пък за титлата от Уимбълдън остават да се борят 11 момичета, които са спечелили общо едва две титли от Големия шлем в своята кариера, а именно Ли На и Петра Квитова, които имат по един трофей.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини