Травма в коляното мъчи Дел Потро преди четвъртфиналите



02-07-2013 13:22 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро за първи път в кариерата си се класира за четвъртфинал на Уимбълдън. това стана факт в понеделник, когато се наложи с 3:0 сета над Андреас Сепи. Въпреки това обаче аржентинецът няма много поводи за радост, тъй като от началото на турнира се оплаква от различни болежки.

„Глезенът ми вече е добре, но не и коляното”, коментира аржентинският гигант.

„Добрата новина е, че мога да играя. Но болката определено се усеща. Освен това не мисля, че ще мога да натоварвам коляното на 100%. Ще видим, има ден, ден и половина почивка и се надявам, че ще бъде достатъчно, за да подобря състоянието си”, коментира Дел Потро.

На четвъртфиналите Дел По ще премери сили с първата ракета на Испания Давид Ферер. Любопитното е, че Ферер има положителен баланс срещу Дел Потро – 6:2 победи, в това число и успех миналата година на Уимбълдън.

„Ферер е отличен играч. От следващата седмица ще бъде №3 в света. Той подобри значително представянето си на всички настилки. Мисля, че Давид ще бъде фаворит в този двубой. В началото ми беше трудно да играя на трева, но през последните години и аз подобрих значително уменията си на тази настилка. Забавлявам се, когато съм на корта. Ако коляното ми е наред съм сигурен, че ще направим добър двубой”, коментира Дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини