Шамил Тарпищев: Само Джокович може да стигне до Голям шлем09-07-2014 14:26

Бившият министър на спорта в Русия и настоящ президент на местната тенис федерация Шамил Тарпищев коментира случващото се от началото на сезона сред най-добрите в света.

Тарпищев вижда Новак Джокович като единственият тенисист, който има шансове да спечели в една година всички турнири от Големия шлем. Той също така е на мнение, че от следващия сезон в битката за най-големите турнири ще се намесят Григор Димитров, Ник Киргиос и Милош Раонич.

"Смятам, че Джокович е най-добрият тенисист в последните четири години. Това, че не бе лидер в ранглистата през цялото време бе само по негова вина. Трябваше да играе по-малко турнири. На "Ролан Гарос" пикът на представянето му дойде в четвърти кръг и след това настъпи спад. Това е тактическа грешка на щаба му. При правилен подбор на турнири трябваше да е първи през всичките четири години," смята Тарпищев.

"Той е способен да спечели и четирите турнири от Големия шлем през следващия сезон. След това на преден план ще излязат Григор Димитров, Милош Раонич и Ник Киргиос," допълва руснакът.

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини