Съдията на Маю - Иснър: Свикнал съм да не ходя до тоалетна



25-06-2010 02:58 | Николай Драгиев

За да е още по-вълнуващ двубоят между Джон Иснър и Никола Маю на Уимбълдън, усещането бе допълнено и от култовия и може би най-добър рефер в света на тениса - Мохамед Лаиани. Оказа се, че нравът му да пътува в икономична класа, се е оказал положителен при положение, че трябваше да издържи на корта 11 часа, колкото трая двубоя между титаните.

 

"Наистина ли никой от двамата няма нужда да пикае? И реферите също?", учуди се Анди Родик вчера.

 

"Пътувам в икономична класа, така че 7 часа на корта не са нищо," обясни Лаиани, който имаше най-доброто място за наблюдаване на мача, в който имаше 980 точки. "Беше невероятно да съм замесен в този изумителен мач. Не мога да си представя, че ще имам подобен шанс отново."

 

"Нямаше кога да се уморя, трябваше да бъда на нивото на този изключителен двубой. Дължах това на играчите. Тяхната издръжливост и характер бе невероятна," не спести похвалите си шведският рефер, известен като "Пиерлуиджи Колина" в тениса.

 

Той поясни, че въобще не се е трогнал от смеха сред публиката при обявяването след всеки гейм на абсурдния резултат. "Сигурно е, че няма да ръководя по дълъг мач. Преди съм бил на такъв, който продължи 5 часа и половина. А това бе доста по-кратко само от последния сет между тези двамата."

 

"Когато си фокусиран в работата си и всяка точка е като мачбол, ти просто нямаш време да мислиш за храна или за тоалетна," отговори задочно на Родик Лаиани.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини