Кузманов отпадна в Истанбул след два часа и половина битка



25-04-2015 19:13 | Станко Димов

Димитър Кузманов отпадна на старта на квалификациите на АТР 250 турнира в Истанбул. Пловдивчанинът напусна турнира след драматична загубна с 1:2 сета – 7:6 (5), 4:6, 4:6 от представителя на Нова Зеландия Майкъл Винъс. Двубоят продължи 2 часа и 27 минути, а Кузманов има за какво да съжалява, тъй като в заключителния трети сет проби за преднина 4:3, но до края на мача не спечели друг гейм.

Припомняме, че участие в основната схема има Григор Димитров, който е поставен под №2 и ще стартира в надпреварата директно от втори кръг.

В първия сет двамата претенденти си размениха по един пробив в средата на сета, след което заслужено се стигна до тайбрек. В допълнителния дълъг гейм втората ракета на България се наложи със 7:5 точки и поведе в резултата.

Новозеландецът Винъс започна силно втория сет и след ранен пробив успя да поведе с 4:1. Кузманов обаче не се предаде и успя да навакса изоставането си и да изравни в осмия гейм за 4:4. Два гейма по-късно обаче Винъс успя да пробие отново, а това означаваше и сет за него – 6:4.

Първи до пробив в решителния трети сет стигна Кузманов. Пловдивчанинът се справи с подаването на съперника в така важния седми гейм, но сервирайки за 5:3 допусна ри-брейк и резултатът бе изравнен – 4:4.

За жалост следващите два гейма също отидоха на сметката на Винъс, който след близо два часа и половина игра се поздрави с успеха.

Припомняме, че Tennis24.bg, с любезното съдействие на „Запрянов травел”, ще има свой пратеник на турнира в Истанбул.

Станко Димов

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини