Серина Уилямс обича кучетата си, повече от титлите



04-07-2010 14:39 | Николай Драгиев

Серина Уилямс даде да се разбере, че далеч не я вълнува къде точно е нейното място сред най-великите в спорта. Вчера тя спечели четвъртата си титла от Уимбълдън, побеждавайки Вера Звонарьова.

 

Така тя измести Били Джийн Кинг от шестото място сред най-добрите в историята със своите 13 титли от Шлема.

 

Крис Евърт и Мартина Навратилова са пред Серина с невъзможните наглед 18 трофея от най-престижните в световния тенис.

 

"Щастлива съм, че имам 13. Това ми е късметлийско число. Никога не знаеш какво ще ти донесе утрешния ден, така че съм щастлива от постижението ми," умно заключи голямата шампионка. 

 

Тя призна, че не е притеснена, че изостава в сравнение с доста тенисистки в историята. "Това е важно за мен. Никога обаче не съм затормозявала да мисля за подобни неща и да правя сметки. Основното за мен е, че обичам кучетата ми, семейството ми, обичам да чета и да гледам филми. Също така да пазарувам. Да бъда най-великата не е важно за мен," призна си Уилямс.

 

"Аз не мисля по следния начин. След време да казвам: "Аз съм Серина Уилямс и съм спечелиха Х броя титли от Големия шлем".

 

Вера Звонарьова, която едвам взе 5 гейма на Уилямс, сподели че Серина можело да бъде победена: "Тя е победима. Само че трябва да играеш на 100%. Тя е човек все пак и има слабости. Не е машина."

 

Мартина Навратилова пък призна, че Серина има най-добрия сервис в историята на женския тенис. Неслучайно американката заби 89 парчета за 7 мача на Уимбълдън. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини