Жил Мюлер детронира шампиона Димитров



18-06-2015 15:59 | Станко Димов

Григор Димитров записа ранна загуба на турнира на трева в Куинс Клъб. Българинът отпадна още във втори кръг, след като отстъпи с 4:6, 6:7 (5) преди Жил Мюлер. Димитров, който имаше да защита титла от надпреварата, така и не успя да се справи с началния удар на левичаря от Люксембург, от когото регистрира второ поредно поражение (Ротердам, 2015, II кръг).

Срещата между двамата бе изключително равностойна и бе решена от няколко точки, които за наше съжаление отидоха на сметката на Мюлер. За целия двубой, който продължи час и 15 минути, Димитров само в един гейм стигна до точки за пробив. Това се случи в началото на срещата, но за жалост и трите брейк-бола бяха отразени с отлични начални удари на Мюлер.

32-годишният левичар пък стигна до първата си точка за пробив в десетия гейм на първия сет и се възползва, с което спечели първата част – 6:4. През втората пробиви нямаше и логично се стигна до тайбрек. В допълнителния гейм Димитров започна силно и след минипробив поведе с 3:0. Мюлер обаче намери най-добрите си удари точно когато трябва и след успех със 7:5 точки си гарантира място на четвъртфиналите.

Така за 10-та поредна година шампионът в Куинс Клъб не може да защити трофея си. Последният, който го направи, бе Анди Родик (2005).

Жил Мюлер приключи двубоя с 19 аса и 1 двойна грешка. Димитров се отчете с 16 директни точки от начален удар и също 1 двойна грешка.

През следващата седмица Димитров ще участва на демонстративен турнир, след което му предстои Уимбълдън. 

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини