Крах за Симона Халеп и на Уимбълдън



01-07-2015 08:23 | Любомир Тодоров

Поставената под №3 Симона Халеп отпадна още на старта на Уимбълдън. Полуфиналистката от миналата година зауби от 106-ата в света Яна Чепелова от Словакия след 7:5, 4:6, 3:6 след повече от два часа игра.

Румънката продължава слабото си представяне на турнирите от Големия шлем, като отпадна във втори кръг и на "Ролан Гарос", заради което уволни треньора си Виктор Йонита.

Халеп започна добре мача, но от началото на втория сет започна да греши по-често, което се оказа добре дошло за 22-годишната Чепелова, която записа едва втора победа за годината. Симона завърши с 24 печеливши удари и 34 непредизвикани грешки, седем от които двойни. Словачката се отчете само с 14 уинъра, но направи и 20 грешки.

"Симона е много добра тенисистка, но днес беше моят ден. Много съм щастлива и още не мога да повярвам какво се случи", заяви сияещата Яна Чепелова.

Във втори кръг тя очаква отново румънска тенисистка. Това е Моника Никулеску.

Финалистката на Уимбълдън от 2014 година Южени Бушар претърпя поредното си поражение. Канадката, която беше поставена под №12, се изхитри да падне от квалификантката Дуан Ин-Ин от Китай с 6:7 (3), 4:6 след час и половина игра. Азиатката е №147 в световната ранглиста.

Бушар завърши с 19 печеливши удари (3 аса) при 23 непредизвикани грешки (10 двойни). Дуан се отчете с 12 уинъра и 15 грешки.

Петата в схемата Каролина Вожняцки продължава след една малко куриозна победа. Тя губеше с два пробива и 1:4 срещу китайката Сайсай Джън, но след това спечели 12 от оставашите 13 гейма, за да запише успех със 7:5, 6:0.

Следващата опонентка на бившата номер едно в света от Дания е чехкинята Дениса Алертова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини