Шарапова гледала част от мача на приятеля си



03-07-2015 09:41 | Любомир Тодоров

Двубоите от втория кръг на Уимбълдън предизвикаха оживление и с факта, че златната двойка на световния тенис Григор Димитров и Мария Шарапова играха един след друг на корт №2 в сряда.

Около 4000 зрители можаха да сравнят стиловете им на игра и начина, по който стигнаха до победите. Франс прес се опита да намери отговора на въпроса как Гришо и Маша си помагат на корта.

Рускинята призна, че е изгледала част от двубоя на приятеля си.

"Всъщност гледам по малко от мачовете, които са преди моя на същия корт. Щом той беше на същото игрище, поисках да видя какви са условията, как е настилката. Не се притеснявам да го кажа", заяви най-богатата спортистка в света.

От своя страна Димитров не могъл да гледа срещата на Шарапова.

"Много бих искал, но трябваше да се погрижа за своето тяло. Трябваше да направя много неща, преди да мога да се върна на корта да гледам. Пък и тя свърши доста бързо", каза полуфиналистът на Уимбъдън през миналата година.

Гришо отново показа уважението си къв класата на своята партньорка в живота.

"Винаги е добре да имаш шампион от Големия шлем до себе си, това помага. Никога не се знае дали един съвет няма да промени всичко, или дори само едно изречение. Това е огромно предимство, да мога да получавам съвети от нея", разкри българинът.

Маша обаче каза, че рядко го прави.

"Ние сме изключителни професионалисти в това, което правим. Стараем се да разграничаваме времето си между мачовете и нашите си неща, както бихме правили каквото и да работим. Уважаваме се много. Когато излезем на корта ние вършим своята работа и се опитваме да даваме най-доброто от нас", каза 28-годиишната носителка на пет титли от Шлема.

 

В петък Григор Димитров и Мария Шарапова отново ще са на корта. Но този път на различни игрища. Гришо открива програмата на централния корт срещу Ришар Гаске, докато Маша играе втори двубой на корт №1 срещу Ирина-Камелия Бегу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини