Шампионката: Не мога да повярвам, че пак го направих! (СНИМКИ)



11-07-2015 18:51 | Любомир Тодоров

Водачката в световната ранглиста Серина Уилямс не скри радостта си от спечелването на шеста титла от Уимбълдън след 6:4, 6:4 срещу Гарбине Мугуруса. Това позволи на 33-годишната американка да запише втори Серина шлем. Уилямс притежава в момента титлите от Откритото първенство на Австралия, "Ролан Гарос", Уимбълдън и Откритото първенство на Съединените щати. При успех през септември в Ню Йорк тя ще направи и истински Голям шлем и ще вземе 22-а титла от т. нар. "мейджъри", с което ще изравни рекорда на Щефи Граф в Оупън ерата.

"Гарбине игра толкова добре. Доста ме измъчи и накрая чак не повярвах, че всичко е свършило. Не бъди тъжна, ти самата ще държиш този трофей много, много скоро, повярвай ми", заяви американката, която на 21 години, на колкото е сега испанката, направи първия си Серина шлем преди 12 лета.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА - ТУК!


"Не мога да повярвам, че седя тук с още един Серина шлем, което е наистина страхотно! Вие, хора, ми помогнахте много, непрестанно чувах и усещах вашата любов! Благодаря и аз ви обичам. Забавлявах се много и за мен беше голяма радост да бъда тук, да играя и да печеля", обърна се шампионката към публиката, която я аплодира продължително.



Мугуруса се обля в сълзи при награждаването, но намери сили да се усмихне.

"Аз към много щастлива и горда, че играх пред такава чудесна аудитория. Обичам да играя на големи стадиони, а първия ми финал в Големия шлем е сбъдната мечта за мен. Искам да поздравя и Серина. Тя показа защо е номер едно в света", заяви Гарбине на корта пред Сю Баркър от ВВС.

Победителката Уилямс взема 2000 точки за световната ранглиста и 1 880 940 британски лири от наградния фонд на Уимбълдън. Финалистката Мугуруса получи 1300 точки, които я изкачват до рекордното за нея девето място в класацията, както и чек за 940 000 лири.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини